Pir çifti, yaklaşık bir önce dünyaya gelen bebeklerinin kendilerine uğur getirdiğini ve bu yıl başvurularının kabul gördüğünü aktararak, "Bu hac, Yusuf'un nasibi idi. Yavrumuz bizim haccımız için bir sebep oldu." diye konuştu.
 
İl Müftüsü Necati Akkuş, yaptığı açıklamada, Yusuf Emre'nin henüz 1 aylık olmasına rağmen kutsal topraklara gitmeye hazırlandığını söyledi. Akkuş, 30 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını, Yusuf Emre'nin en küçük hacı namzedi olduğunu belirtti. Müftü Akkuş, hac görevini yerine getirmenin herkese nasip olmadığını, ancak küçük Yusuf Emre'nin böylesi bir fırsatı daha bir aylıkken elde ettiğini vurguladı. Bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Akkuş, "Rüştüne ermemiş bu yavrumuz. Üzerine henüz terettüp etmeyen hac farizalarını ebeveyni vasıtasıyla kısmen de olsa yerine getirecek. Mükellef değil. Ama o mübarek beldeleri gezmesi hasebiyle kendisine hacı dememizde de bir mahsur yok." dedi.
 
Kutsal topraklarda, şartların Yusuf Emre için ne kadar zor olacağını iyi bildiklerini kaydeden Pir çiftti, şunları aktardı: "Bu yolculuğun zor olacağının farkındayız. Fakat Allah'ın yardımıyla, o kutsal mekanlarda bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Yusuf Emre'yi her an yanımızda bulundurmaya gayret edeceğiz. Bütün zorluklarına rağmen güzel bir hac dönemi geçireceğimizi düşünüyoruz." diye konuştu.
 
Yusuf Emre'nin bir kaç gün içerisinde ailesi ile birlikte kutsal topraklara gideceği öğrenildi.