TGF tarafından belirli aralıklarla üye cemiyetlerin bulunduğu illerde gerçekleştirilen Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın 35’ncisi, İzmir’in kurtuluş tarihi olan 9 Eylül’de başlayacak.
 
9-10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantıya Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı 75 cemiyet başkanı ve eşlerinin yanı sıra basın kuruluşlarının üst düzey temsilcileri, bakanlar, milletvekilleri ve yerel yönetim temsilcilerinin de katılması bekleniyor. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in 27 Eylül 2009 tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından TGF’nin doğal temsilcisi olan İzmir, Başkanlar Konseyi Toplantısı’na ilk kez ev sahipliği yapacak.
 
9 Eylül İzmir’in kurtuluşu etkinlikleri kapsamında üç gün boyunca İzmir’de ağırlanacak olan cemiyet başkanları ve eşleri, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek Başkanlar Konseyi toplantısının ardından Bergama Vapuru ile iki saatlik körfez turuna çıkacak. Kentin tarihi, doğal ve kültürel mekanlarını da gezme imkanı bulacak cemiyet başkanları, 11 Eylül günü şehirden ayrılacak.