Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye yönelik harekatının yol açtığı vahim ve kaygı verici gelişmeler çerçevesinde,ülkemiz acil insani yardım ihtiyacı içinde bulunan Filistinli kardeşlerimize yardım elini uzatmak için derhal harekete geçmiştir. Bu kapsamda, Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Filistin Program Koordinasyon Ofisi ilk etapta 1 milyon ABD Doları tutarında gıda veya olabilecek diğer acil yardım malzemesinin mahallinden temin edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtımının yapılabilmesine yönelik çalışmalara başlamış bulunmaktadır.

Yine, bölge halkının acil ilaç ihtiyacının karşılanması çalışmaları çerçevesinde, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Filistin Ofisi'ne 1,5 milyon ABD Doları tutarında katkıda bulunulmuştur. Söz konusu hibe kapsamında DSÖ tarafından temin edilecek acil ilaç ve tıbbi malzemenin süratle ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yönündeki çalışmalar devam etmektedir.
Türk Kızılayı da acil yardım kapsamındaki çalışmaları doğrultusunda, 2 bin aileye gıda yardımı ulaştırmak üzere harekete geçmiş olup, bunun 500 ailelik ilk bölümünün hızla temini ve dağıtımı çalışmaları sürmektedir" denildi.

Türkiye'nin Filistin sorununa yakın ilgisi olan UNRWA'ya düzenli katkı sağlamaya devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"2013 yılı sonunda yapılan Birleşmiş Milletler Kalkınma Faaliyetleri Konferansı'nda, ülkemiz 2014 yılı için UNRWA'ya 1 milyon ABD Doları katkı yapacağını beyan etmiştir. Aynı Konferans'ta, ülkemiz UNRWA Düzenli Gıda ve Acil Durum Fonlarına 2014 yılı için 275 bin ABD Doları katkı yapacağını açıklamıştır. Her iki meblağ Bakanlığımız 2014 mali yılı bütçesinden UNRWA'ya aktarılmıştır.

Gazze'de bir yandan uzun süredir devam eden kısıtlamaların getirdiği gayrı insani koşullar altında bulunan, diğer yandan günlerdir süren askeri harekatta yaşam mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimize desteğimizi devam ettireceğiz. Bu çerçevede, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri harekatının derhal durdurulması için, başta BM olmak üzere uluslararası topluma acilen gerekli adımları atma çağrımızı yineliyoruz."