Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong Hong, Ultra 5 Serisi bilgisayarlarını geçen hafta pazara sunduklarını söyledi. Hong, “Ultrabook modellerimiz olan Ultra 5 Serisi’nin 14 ve 13.3 inç’lik modellerini 9 Mart’ta satışa çıkardık. İlk parti getirdiğimiz bin 500 adetin hepsi satıldı. Yıl sonuna kadar 50 bin adetlik satış hedefliyoruz” dedi. Türkiye’de bu yıl 2.5 milyon adet dizüstü bilgisayar satılacağı tahmininde bulunan Hong, “Bunun da 250-300 bin adedinin ultrabook olması öngörülüyor. Bizim hedefimiz ise 50 bin ultrabook satmak. Hedef kitlemiz ise çalışan kesim yani beyaz yakalılar. Ultra 5 serisinde 13 inç ultrabook’un fiyatı KDV hariç 999 dolar, 14 inç ultrabook’un fiyatı ise vergi hariç 1109 dolar olarak belirlendi” diye konuştu.

Yüzde 35 büyüme hedefi

Hong, Türkiye’de genel bilgisayar segmentinde geçen yıl 280 bin adetlik rakamlara ulaştıklarına da değinerek, şunları anlattı: “2012’de bu sayıyı yüzde 30-35 artırmayı planlıyoruz. Dizüstü pazarında ilk üç firma arasında girdik. Pazar büyümüyor ama biz hedeflediğimiz büyüme rakamlarını yakalayacağımızı düşünüyoruz.”

Sung Yong Hong, ultrabook serisi dizüstü bilgisayarların ince, daha taşınabilir, yeni nesil işlemcilere sahip ve çalınmaya karşı korumalı olduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de notebook pazarında yükselişimizi sürdürüyoruz. Bu pazara yeni 5 Serisi Ultra ile yön vereceğimize inanıyoruz. Ultrabookla ilgili tüketici algısını değiştirmeyi hedefliyoruz.”

6.5 saat pil ömrü var, iki kat daha hızlı

SAMSUNG’un ultrabook modellerinin yer aldığı Ultra 5 Serisi, ikinci nesil Intel Core i5 işlemci ile çalışıyor. Serinin özellikleri şöyle:

6.5 saat pil ömrü sunuyor.
20 saniye içinde hızla ön yükleme yapabiliyor, 2 saniye içinde uyku modundan normal moda dönebiliyor.
Web’de taramayı önceki nesil dizüstü bilgisayarlara oranla 2 kat hızlı yapabiliyor.
13 inç’lik model 1.43 kilogram ağırlığında. 8 GB’a kadar bellek kapasiteli. Intel Core i5 işlemcisi var.
14 inç ekran boyutuna sahip ürünün 1 TB’ye kadar ultra depolama kapasitesi var. 20.9 mm ve 1.84 kg ağırlığında.
Seride yer alan ExpressCache sistemi ve güçlü AMD Radeon HD grafik kartı sayesinde ince ve hafif tasarım içinde yüksek deneyimler sunuluyor.