(Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra) -- Humay Guliyeva imzalı yazıda, "Alkollü içki satmama politikası ve ayrı plaj, havuz ve diskotekleriyle, 'aile tarzı' tatiller çıkışa geçerken, otelcilerin gözü Türkiye'nin din açısından daha muhafazakar olan orta sınıfının parasında" görüşü savunuldu.

Milliyet gazetesine göre Türkiye'de aile tarzı tatillerin sayısının son beş yılda yüzde 200 oranında fırladığını da belirten Humay Guliyeva, Saraybosna'daki Uluslararası Burç Üniversitesi'nde doçent olan Teoman Duman'ın, "Türkiye'de helal turizme talepte somut bir artış var. Ancak bu konudaki siyasi hassasiyet nedeniyle verilere ulaşmak zor" şeklindeki sözlerine yer veriyor.

Guliyeva, Milliyet'in yüzde 200 artış tahmininin bile az olduğunu belirtti ve Duman'a göre AK Parti'nin zafer kazandığı 2002 yılında "aile tarzı otel" sayısının sadece beş olduğunu, ancak o zamandan bu yana çoğu 2006 yılından sonra olmak üzere deniz kenarında 39 yeni tesis açıldığını vurguladı.
Humay Guliyeva şöyle devam etti:

"Ancak helal turizmin büyüyen bir niş pazar olduğu inkar edilemez. Duman, otellerin kendi internet sitelerini kullanarak yaptığı araştırmaya dayanarak, Türkiye'deki toplam 600 bin otel yatağının yüzde 5.6'sının helal otellere ait olduğunu tahmin ediyor."

Duman'a göre helal turizm termal kaplıcalarda da artış gösterdi.