20-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye’nin İlk ve tek Vegan festivali Didim Vegan Festivalinin ikincisi başladı. Didim Belediyesi, Didim Turizm altyapı hizmet Birliği, ADÜ Didim MYO ile çeşitli dernek ve vakıfların katkı sunduğu festival 4 gün sürecek. 

Binlerce yıllık Apollon Tapınağı ve çevresinde gerçekleşen festivale CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Didim Fahri hemşerisi ve turizmci Hüseyin Baraner, kamu kurum amirleri, Oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve beraberindekiler festival alanını şarkılar eşliğinde gezdi. Bal Kabağı sahnesinde gerçekleşen açılış öncesinde yöresel halk oyunları ekipleri oyunlar oynadı. 

Ardından konuşmalara geçildi. Açılışta ilk konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş “Festivalin ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sürdürebilir şekilde devamını hep birlikte yürütelim. Biz oda olarak bu festivali destekliyoruz. İlçemizin tanıtımına ve kent ekonomisine destek olduğu için teşekkür ediyoruz. Didim bugün içinde bulunduğu durumdan ileriye taşıyacak bir ruha ihtiyacı var. Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Odalarımızla beraber hep beraber ileriye taşıyacak sürdürülebilir kent inşa etme noktasında hep beraber olmaya ve Didimlilik ruhuna taşımaya ihtiyacımız var. “dedi. 

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise “Geçen yıldan aldığımız güçle festivali bu yıl 4 güne çıkardık. Katılım güzel katılanlar ile sunum yapanlar mutlu; dolayısıyla bizde mutluyuz. Biz zor bir yolda olduğumuzu biliyoruz. Emin adımlarla gidiyoruz. Bir yaşam felsefesini anlatmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Vegan tipi beslenmeye anlatmaya çalışıyoruz. Dünyada bu çok önemli konuma geldi. Burada yapılan yemeklerin hepsi taze sebze meyvelerle yapılıyor. Yurt dışından gelenlerin bazıları endüstriyel bitkiler sunuyor. Son derece güzel bir festival oldu; bu anlamda çok mutluyum.”dedi. 
Didim Fahri hemşerisi ve turizmci Hüseyin Baraner ise Yıllardır ülkemizden turizm penceresinden çok büyük mesajlar gönderdik. Didim bizim aşık olduğumuz bir kentti; bu kadar tarihi zenginlik üzerine bizim de bir değer koymamız gerekiyor demiştik. Buranın doğasın tarihine ve zenginliği için bu kararı aldık. Çok güzel oldu. Dünya insanları sadece turist olarak sınıflandıramayız. 7 milyar insanların kendi dünyaları var. Bir paketle bunu sunacağız. Gelecek yıl bu uluslar arası festival olacak. Vegan dünyada hızla gelişiyor. Bizde bunun içerisinde yer alacağız. Bu noktada bize bu olanakları veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.”dedi. 

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise daha önce görev yaptığı yerlerde bir çok festial yaptığını belirterek “Didim zor bir işe girmiş. Vegan olmakta zor; bir yaşam felsefesiBu yaşam tarzında hayvanlara ve doğaya karşı saygılı olan bir sistem; Didim zor olanı tercih etmiş. Güzel olanı başaracaklarını sanıyorum. Bu tür etkinlikler Didim’in de tanıtımına katkı sağlayacak. Didim’de buna layık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi. 
Konuşmaların ardından ilçe protokolü stantları gezerek bilgiler alırken stantlarda Vegan yemeklerinin yanı sıra vegan ürünlerinden yapılmış içecekler, tatlılar, döner ve sucuklar göze çarparken, el işi ürünler ve sanat atölyesi de katılımcıların ilgisini çekti. 

Festivalde stant açanlar festivale olan ilgiden memnun olduklarını ifade ederken, ziyaretçiler ise festivalin çok güzel olduğunu ve farklı ve yenilikçi bir festival ile karşılaştıklarını dile getirdiler. 

4 gün sürecek olan festivalde mutfak atölyeleri, çeşitli paneller, çocuklara yönelik atölye çalışmaları ile konserler verilecek. 

didim-vegfest-1.jpgdidim-vegfest-2.jpgdidim-vegfest-3.jpgdidim-vegfest-4.jpg

didim-vegfest.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA