HAS PARTİ Aydın Gençlik Kolları Başkanı Barış Soyuçok, Mısır'da yaşanan olaylara ilişkin, ''Türkiye, Mısır ve Tunus halkından yana tavrını koymak zorundadır'' dedi.
Soyuçok, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır ve Tunus'ta yaşanan olayların, bütün dünyayı saran medeniyet krizinin sonuçları olduğunu öne sürerek, önümüzdeki dönemde dünyadaki küresel dengesizliklerin su, enerji ve gıda krizi gibi yeni krizler süreçlerini doğuracağını savundu.
Mısır'daki halkın beklentilerini ve taleplerini sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Soyuçok, şu görüşleri dile getirdi:
''Bugün dünyayı yöneten emperyalistler, aç gözlü sömürü politikalarına devam ederlerse önümüzdeki dönemde, çok kapsamlı ve yaygın küresel krizlerin patlak vereceği açıktır. Mısır, Tunus, Cezayir, Mozambik gibi ülkelerdeki karmaşaların temelinde yatan da gıda fiyatlarındaki olağanüstü artışlardır. Bu kadar adaletsiz, 'Dünya'nın bütün kaynaklarını biz sömüreceğiz' diyen bir anlayışın, dünyada krizlerden başka bir sonuç vermeyeceği uyarısını tekrar ediyoruz.''
Soyuçok, Türkiye'nin yaşanan gelişmeler karşısında tavrını açıkça koyması gerektiğini de belirterek, açıklamasında ''Mısır ve Tunus halkının demokratik taleplerinin Türkiye tarafından da dile getirilmesinin zorunlu olduğuna inanıyoruz. Türkiye, Mısır ve Tunus halkından yana tavrını koymak zorundadır'' ifadelerini kullandı.