uriye’deki yerel kaynaklar, Suriye ordusunun bugüne kadar hep uzak kaldığı Halep’e askeri müdahale yapacağı bilgisinin alınmasının ardından tedirgin olan Suriyelilerin Türkiye sınırına doğru hareket ettiğini iddia ediyor. Ancak Hatay’ın Suriye ile olan sınır hattında şu an itibariyle bekleyen Suriyeli bulunmuyor.

Suriye’den Türkiye’ye bu sabah erken saatlerde 10’u yaralı toplam 280 kişilik bir grup Yayladağı’na bağlı Topraktutan köyünden giriş yaptı.

Halen AFAD’ın son verilerine göre Türkiye’de 28 bin 139 Suriye vatandaşı kendileri için hazırlanan çadır kentlerde kalıyor. Bunun dışında özellikle Hatay’da gerek kaçak gerekse pasaportlarıyla giriş yaparak ev kiralayan binlerce de Suriyeli bulunuyor. Suriyelilerin giriş ve çıkışları geçtiğimiz aya göre arttı. 10 gün öncesinde geçişler 10–15 kişi arasında günlük olarak değişirken son günlerde bu sayı 300’lere kadar çıktı.

121 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR

AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre Suriye’den son 24 saatte Türkiye’ye 930 Suriyeli giriş yaptı. Giriş yapan Suriyeliler arasında 31 kişinin de yaralı olduğu öğrenildi. Halen Hatay genelindeki hastanelerde 81 yaralı Suriyelinin tedavileri devam ediyor.

Hatay Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri yüzde 30’u ateşli silahla yaralanan toplam 121 Suriyelinin Hatay genelindeki hastanelerde tedavi edildiğini bildirdi. Ateşli silahla yaralananlar arasında 3 yaşındaki bir bebek de bulunuyor. Bebeğin tedavisi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde sürüyor.

SIĞINMA TALEP EDEN SURİYE ASKERLERİ AYRI ÇADIRDA TUTULUYOR

Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinin Suriye sınırındaki köylerinden özellikle akşam saatlerinde ve sabaha karşı gerçekleşen girişlerde Suriyeliler can güvenlikleri için beraber hareket etmeyi tercih ediyor. Girişlerde yapılan ilk kontrollerde Suriye ordusundan ayrılarak sığınma talep eden askerler ve aileleri Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı generallerin de kaldığı Apaydın çadır kente alınıyor. Apaydın çadır kampı Suriyeli askerleri ağırladığı için geniş güvenlik önlemi ile korunuyor.

NİSAN 2011’DEN BU YANA 49 BİN 569 SURİYELİ TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPTI

AFAD yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugüne kadar toplam 49 bin 569 Suriye vatandaşı Türkiye’ye giriş yaptı. Süreç içinde 21 bin 430 Suriyeli kendi istekleri ile ülkelerine geri döndü. Halen Hatay’da 6 bin 949, Gaziantep’te (Nurdağı-İslahiye) 5 bin 649, Kilis’te 10 bin 445 ve Şanlıurfa’da (Ceylanpınar) 4 bin 946 olmak üzere toplam 27 bin 989 Suriye vatandaşı Türkiye’de bulunuyor.