Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Komando Binbaşı Erhan Dikmen'in babası Mehmet Dikmen, şehitlerin hepsinin evladı olduğunu belirterek ''Hainlere Allah fırsat vermesin'' dedi.

Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile şehrin diğer yöneticileri şehit binbaşının baba ocağına giderek, baba Mehmet Dikmen'e başsağlığı dileğinde bulundu.
Kırıkkale Belediyesi'nin şehit binbaşının evinin yanına kurduğu taziye çadırında taziye dileklerini kabul eden Dikmen, ''Onların hepsi bizim evlatlarımız, hainlere Allah fırsat vermesin. Vatanını çok seviyordu. En son geçen yıl görüştüm. Daha önce Şemdinli'de görevliyken de yaralanmıştı. Genç yaşta gitti yavrum, vatan sağ olsun'' dedi.

Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede ateş açması sonucunda İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Komando Binbaşı Erhan Dikmen ve beraberindeki Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ile Jandarma Teğmen Ahmet Tarım şehit olmuştu.

EŞİ DÖRT AYLIK HAMİLEYDİ...

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın Alanya'da yaşayan ailesinin evinde yas var.

Aslen Kütahyalı olan, ancak Alanya'da yaşayan şehit teğmen Ahmet Tarım'ın annesi Nevin Tarım'a (60) şehit haberini vermek amacıyla Alanya Garnizon Komutanı Personel Yarbay Adnan Arseven, Hacet Mahallesi'ndeki evlerine gitti.

Sağlık ekipleri eşliğinde anne Tarım'a oğlunun şehit düştüğünü bildiren Arseven, baş sağlığı dileğinde bulundu. Haberi alınca baygınlık geçiren ve kalp hastası olduğu öğrenilen Tarım'a sağlık ekipleri müdahale etti. Ahmet Tarım'ın şehit olduğunu duyan kardeşleri ve akrabaları da anne Tarım'ın evine geldi.

Bir süre sonra Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney de Tarım'ın evine giderek, baş sağlığı diledi. Evinde bir süre sağlık ekiplerinin gözetimi altında tutulan anne Tarım, daha sonra sağlık ekipleri ve akrabalarının yardımıyla bindiği minibüs ile cenaze töreninin düzenleneceği memleketi Kütahya'ya gitti. Nevin Tarım, ''Aslanım, oğlum'' şeklinde ağıt yaktı.

Şehit Teğmen Tarım'ın geçen yıl Alanya'da yapılan düğünle evlendiği, eşinin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

BİR ANNENİN EN ACI FERYADI: VURULDU MU ÇOCUĞUM?

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın Elazığ'daki baba evinde yas var.

Askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte Aytaç Kaya'nın annesi Gülsen ve babası Mehmet Kaya'nın yaşadığı Yenimahalle Alaca Sokak'taki apartmanın önüne geldi. Çiftin evde olmadığı bilgisini alan askeri yetkililer, komşuların yardımıyla aile bireylerine ulaştı.

Evin önüne gelen baba Mehmet Kaya'ya, askeri yetkililer oğlunun şehit olduğu bilgisini sağlık ekipleri nezaretinde verdi. Eşinin hemen ardından eve gelen Gülsen Kaya ise acı haberi hissederek sinir krizi geçirdi. Yanındakilere ''Vuruldu mu çocuğum?'' diye seslenen anneye, sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti. Acılı anne, daha sonra evine çıkarıldı.

Ailenin 2 çocuğundan biri olan Üsteğmen Aytaç Kaya'nın bekar olduğu belirtildi. Kaya'nın ağabeyinin de askeri personel olduğu öğrenildi. Şehit Kaya'nın geçen yaz tatilinde Elazığ'a geldiği ve Keban'a bağlı Büklümlü köyündeki bahçelerine giderek babasıyla çalıştığı kaydedildi.