23 yaşındaydı, iki çocuğu vardı. Üçüncü çocuğuna hamileyken kocasından ayrıldı. Evlatlarına ve kendine bakabilmek için çalışmak zorundaydı, pazarlamacılığa başladı. Kapı kapı dolaşırken gittiği bir evde sancısı tuttu. Bebeğini tuvalette doğurdu. Göbek bağını da kendi kesti.

ESKİŞEHİR"de kısa bir süre önce eşinden ayrılan 2 çocuk annesi pazarlamacı Duygu Söylemez (23), satış yapmak için ev ev dolaşırken Nezire Ezgün"ün kapısını çaldı. Mallarını tanıtırken bir anda sancısı tutan genç kadın “Tuvaletinizi kullanabilir miyim?” diyerek girdiği tuvalette bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ardından da ev sahibi kadından istediği makasla bebeğinin göbek bağını kesti. Nezire Ezgün, 112 Acil Servis"i arayarak yardım istedi.

Anne ile 3 kilo 200 gram ağırlığında, 51 santimetre boyunda dünyaya gelen bebeği ambulansla Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi"ne kaldırıldı. Genç kadın, hastanede kendine geldikten sonra hüzün dolu öyküsünü şöyle anlattı:

“Mersin"den Eskişehir"e gelerek temizlik ürünleri satıyordum. Hamile olduğumu çalıştığımız özel şirketteki görevlilerden saklamıştım. Doğumuma da daha 20 gün vardı. Temizlik ürünleri satmak için gittiğim evde sancım tuttu. Tuvalete girdiğimde ise doğum yaptım. Paniğe kapılmadan ev sahibi kadından bebeğin göbek bağını kesmem için bir makas istedim. Evin kadını birkaç hafta önce doğum yapmıştı. Ancak beni o halde görünce paniğe kapılıp korktu. Ben sakin bir şekilde göbek bağını kestim. Daha sonra da ambulansla hastaneye götürüldüm.”

Yeşil kartı yok

Oğlu Fırat (2) ve kızı Yağmur"un (4) Mersin"deki annesinin yanında kaldığını belirten Duygu Söylemez, daha önceden yeşil kartlı olduğunu hatırlatarak “Ancak imkansızlık nedeniyle yenileyememiştim. Bu yüzden hastane masrafları için taahhütname imzalamak zorunda kaldım” dedi. Anne ve bebeğinin durumunun iyi olduğunu ifade eden Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Burak Erdinç, yasa gereği hastane masrafları için 179 TL taahhütname imzaladıklarını ancak bu parayı anneden almayacaklarını söyledi. Dr. Erdinç, Mersin"e gidecek olan anne için kendi özel aracını tahsis ettiğini ifade ederek, “Sağlık güvencesi yoktu. Doğuma da hazırlıksız yakalanmıştı. Bebeğin giysilerini biz temin ettik. Anne de Mersin"e gidecek. Ben kendi aracımı anneyi otogara götürmesi için tahsis ettim” diye konuştu.

İŞİNDEN OLMAMAK İÇİN HAMİLELİĞİNİ GİZLEDİ

Tuvalette doğan bebek, hastanede herkesin ilgi odağı olurken, annesi Duygu Söylemez “İşimden olmamak için hamileliğimi gizledim” dedi. /vatan