Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş, Netflix'in Türkiye projeleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sözcü gazetesinden Can Mumay'ın sorularını yanıtlayan Netflix Türkiye yetkilileri Türk izleyiciler ile ilgili çok ilginç istatistikleri de paylaştı.

Bu istatistiklere göre Türkiye "otobüste Netflix izlemede" dünya birincisi durumunda. Netflix Türkiye bu rekoru şu ifadelerle açıkladı:

"Diğer yandan Türkiye'deki üyelerimizin izleme alışkanlıklarına dair ilginç verilere sahibiz. Örneğin üyelerimizin yüzde 77'si yalnızca evde değil toplu taşımada veya seyahat halindeyken de Netflix izlediğini söylüyor. En çok Netflix izlediğimiz toplu taşıma aracı otobüs, hatta bu alanda dünyada birinciyiz."

TÜRK NETFLIX ÜYELERİNE MÜJDE

Kısa bir süre önce Netflix ABD başta olmak üzere birçok ülkedeki üyelik fiyatlarına zam yapmıştı. Bu durum "Netflix Türkiye'de de zamlanacak mı?" sorusunu akıllara getirmişti. Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş zam konusunda Türk izleyicilere müjdeyi verdi. "Üyelerimize daha iyi bir eğlence deneyimi sunabilmek adına dönem dönem bu tip düzenlemeler yapabiliyoruz. Örneğin geçtiğimiz aylarda ABD'nin de aralarında bulunduğu birkaç ülkede fiyatlarımızı yeniden düzenledik." diyen Savaş, "şu an için Türkiye'deki üyelik ücretlerini değiştirmeyi düşünmüyoruz. Netflix'in toplumun tüm kesimleri için erişilebilir olması bizim için çok önemli." dedi.