Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, serbest stilde dünya şampiyonasını bir gümüş ile kapatan Türkiye’nin bunu hak etmediğini söyleyerek, “Şampiyona sonrası şapkamızı önümüze koyup, her alanda yeniden bir yapılanma içine gireceğiz.” dedi.
 
Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Türkiye’nin dünya şampiyonasında serbest stilde bir gümüş madalyayla kapatmasının normal bir sonuç olmadığını söyledi. Şampiyonanın Türkiye’de yapılmasının önemli olduğunu ancak bunun karşılığını serbest stilde başarı olarak göremediklerini belirten Çeker, şöyle konuştu:
 
“Şampiyona sonrası şapkamızı önümüzü koyup bu stilde her alanda yeniden bir yapılanma içine gireceğiz. Bu sonucu hak etmiyoruz. Gerek teknik ekip, gerek milli takımda güreşen sporcular anlamında sil baştan bir yapılanma içine gireceğiz.”
 
Türkiye’nin güreş potansiyelinin mükemmel olduğunu belirten Bekir Çeker, “Sayın Başbakanımız başta olmak üzere Spor Bakanlığımız, spor genel müdürlüğümüz desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemediler. İstanbul’da yapılan dünya şampiyonasında grekoromende 50 yılın başarısını kazandık. Ama aynı şeyleri ne yazık ki serbest stil için söyleyemeyeceğim. Bu kadar desteğe rağmen elde edilen bu sonuçlar Türkiye’ye yakışmıyor. Bunun için bazı radikal kararlar alacağız. Bu antrenörler içinde sporcular için de geçerli olacak.” şeklinde konuştu.
 
Türkiye’nin güreşte dünyada iddialı ülkelerin başında geldiğini ancak serbest stilde kendi ülkemizde yapılan dünya şampiyonasında alınan sonuçların hiç kimseyi tatmin etmediğini ifade eden Çeker, “Biz güreşte yeniden bir yapılanma ve yeni bir heyecan için bu işe talip olduk. Bizim anlayışımızda başarısızlığa yer yoktur. Başarı için gerekli olan her türlü kararları önümüzdeki süreçte alacağız. Buna yabancı çalıştırıcı da dahil. Konuyu enine boyuna yönetim kurulumuzla konuşup en kısa sürede yeniden bir yapılanma içine gireceğiz.” dedi.
 
Çeker, Türkiye’nin grekoromen stilde Londra Olimpiyatları’na 4 kişiyle stilde gitmesinin kendisini son derece mutlu ettiğini, serbestte ise bir sıklette mücadele edeceklerini kaydederek, “Tüm planlarımızı Londra Olimpiyatları'na göre yapacağız. Olimpiyatlarda başarı için yarından tezi yok çalışmalarımıza başlayacağız.” diyerek sözlerine nokta koydu.
 
FEVZİ ŞEKER: ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK
 
“Başarı için minderde savaşmak şart.” diyen Serbest Güreş Milli Takımı Başantrenörü Fevzi Şeker ise, üç aydır milli takımın başında bulunduğunu belirterek, “Elimde sihirli değnek yok ki başarıyı getireyim. Başarı için savaşmaktan başka çare yok.” açıklamasında bulundu.
 
Serbest Güreş Milli Takımı Başantrenörü Fevzi Şeker, minderde başarılı olmanın yolunun savaşmaktan geçtiğini söyledi. Üç aydan bu yana milli takımın başında bulunduğunu belirten Şeker, “Elimde sihirli değnek yok ki başarıyı getireyim.” dedi.
 
Milli takım hocası, “Beni en çok üzen şey; savaşmadan yapılan maçlardır. Minderde başarılı olmak için savaşmaktan başka çare yok. Güreş eski zamanlarda yapılan spor olmaktan çıktı. Başarı için en önemli şartlardan birisi de yüreğini ortaya koymaktır. Yüreğini ortaya koyup üzerine bir de savaştın mı başarı kaçınılmazdır.” açıklamasında bulundu.
 
DESTEĞİN KARŞILIĞINI VEREMEDİK
 
Milli takımın başında çok yeni olmasına rağmen bir takım yenilikler getirdiklerini en başta milli takımı belirlemek için seçme sistemini ortadan kaldırdıklarını ifade eden Fevzi Şeker, “Spor teşkilatının en üstünden en altına kadar olan tüm yetkililer, her türlü desteği verdi. Sayın bakanımız, genel müdürümüz ve güreş federasyonumuz bir dediğimizi iki etmedi. Tüm bunlara karşın elde edilen sonuçlar bizleri çok üzdü. Gelecek için yeni yapılanma yapmaktan başka çaremiz yok.” diye konuştu.
 
Dünya şampiyonası için üç aydan buyana kampta bulunduklarını ve gerek teknik ekip gerek tüm sporcuların büyük bir özveri göstermelerine rağmen elde edilen sonuçların kendileri asla tatmin etmediğini sözlerine ekleyen Şeker, dünya şampiyonası sonrası federasyon başkanı ve yönetim ile geniş bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını da kaydetti.