İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer'in Türkiye'ye yönelik sıcak mesajları dün de devam etti.

Gazze saldırısı sonrası bozulan Türkiye - İsrail ilişkilerini düzeltmek için Türkiye'ye gelen Ben Eliezer, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki konuşmasında Türkiye'yi 10. kez ziyaret ettiğini belirterek, “Benim bu ülkeye dair kalbimde derin duygular var” dedi.

İsrail hükümeti adına Türkiye'de bulunduğu 36 saat içinde çok verimli görüşmeler yaptığını anlatan Ben Eliezer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İsrail'e davet ettiğini ve Gül'ün muhtemelen İsrail'e geleceğini söyledi.

ARABULUCU OLUN

Suriye ile yeniden barış görüşmelerine başlamak istediklerini de belirten Ben Eliezer, “Türkiye bu görüşmelerde eski konumuyla aracılık yapabilir” dedi. İsrail olarak bölgede Türkiye liderliğinde bir barış istediklerine de dikkat çeken Ben Eliezer şunları söyledi:

“Biz Türkiye liderliğinde bölgede barış istiyoruz ve bölgedeki durumun daha iyiye gitmesini arzuluyoruz.”

EVİMDE GİBİYİM

Ben Eliezer, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile çok verimli bir diyalog içinde görüşmeler yaptıklarını belirterek, İsrail'in bu ziyaretindeki isteklerinin yerine getirilmesinde Gönül'ün çok başarılı katkısının olduğunu ifade etti. Ben Eliezer, “Türkiye'de kendimi ailede gibi hissediyorum” dedi. Güvenlik önlemleri çerçevesinde toplantı süresince cep telefonlarıyla iletişimi engelleyen jammer cihazları kullanıldı.

İşadamlarını davet etti

Türkiye-İsrail 4. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile İsrail Sanayi, Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben Eliezer mutabakat zaptını imzaladılar. Toplantıda alınan kararların iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir ivme kazandıracağını belirten eliezer, İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'ın Türkiye'nin arabuluculuğunu istemediklerine dair sözlerinin şahsi görüşleri olduğunu söyledi. Konuk bakan, "Ben buraya hükümetim adına geldim. İki ülke ilişkilerin eski seviyesine dönmesi için işadamlarını ülkemize bekliyoruz" dedi./yeni şafak