Jose Martin Resim Sergisi ve sanatçının yaşamının anlatıldığı “Kanarya’nın Gözü” filmine sanatseverler büyük ilgi gösterdi.
Küba Ankara Konsolosu Louis Ernesto Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kültür Turizm ve Tanıtma Komisyonu Başkanı Murat Saraç, Kuşadası Belediyesi Meclis üyeleri Leziz Uyanık ve Erdoğan Elçi’nin katılımıyla açılan sergide, Kuşadalı sanatseverler ve Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinin yoğun katılımı oldu.
Küba Ankara Konsolosu Louis Ernesto sergi açılışında yaptığı konuşmada,gazeteci yazar-şair Küba’nın milli kahramanı Jose Martin’in doğum yıldönümünde Kuşadası’nda bu etkinliği düzenlemekten mutlu olduğunu belirtti. Geçen yıl başlayan Kuşadası-Küba dostluğunun ileride de devam edeceği inancıyla Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür etti.
Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç, ikinci kez Türkiye-Küba ilişkilerinde önemli bir sergiyi İbramaki Sanat Galerisi’nde açmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kireç,30 ayrı sanatçının resim, fotoğraf, karakalem olarak yaptığı tabloları ile özgürlük savaşçısı Jose Martin’i çok iyi anlattığını ,çok etkileyici bir insan olduğunu vurguladı.Sergi açılışından sonra Jose Martin’in hayatını konu alan “Kanarya’nın Gözü” filmi büyük bir beğeniyle izlendi.

13.20120304094220.jpg