PKK terör örgütüne dönük açık tavır alan ve üst üste operasyonlar düzenleyen Fransa, terörle mücadelede Türkiye ile işbirliğine gidiyor. Her iki ülke uzmanları arasında Güvenlik İşbirliği Anlaşması hazırlandı. Anlaşma önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ileFransaİçişleri Bakanı Claude Gueant arasında imzalanacak. Anlaşmanın bu ay imzalanması bekleniyordu ancak Fransız Bakan'ın rahatsızlığı nedeniyle ertelendi.
 
Türkiye ile Fransa arasında imzalanacak güvenlik ve işbirliği anlaşması, terör ve organize suçlarda işbirliğini öngörüyor. İstihbarat kuruluşları arasında bilgi ve istihbarat alışverişini de içeren anlaşma her iki ülkenin güvenlik güçlerine anlık operasyon imkanı tanıyacak. Anlaşma PKK'nın Fransa'daki varlığına önemli darbe indirecek. Örgütün finans kaynakları ile faaliyetlerine dönük işbirliği anlaşma ile hız kazanacak. Türk istihbaratının verdiği bilgiler Fransa'da anında operasyona dönüşebilecek. Terör, organize suçlar gibi konulardan aranan zanlıların durumu konusunda daha hızlı bilgi alış verişi devreye girecek. Anlaşmayla organize suçlar ve narkotik suçlarda da kontrollü teslimat uygulaması yapılabilecek. 
 
Böylelikle Türkiye'de ya da Fransa'da takip edilen uyuşturucu kuryeleri malı teslim alacak alıcıya kadar izlenip operasyon düzenlenebilecek. Uyuşturucu madde kaçakçılığının yanı sıra silah kaçakçılığı ve insan kaçakçılığı konularında da işbirliği yapılacak. Fransa, 6 Haziran'da Paris yakınlarında bulunan Villiers le Bel ve Evry banliyölerindeki Kürt derneklerine eşzamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında PKK'nın kasası olduğu öne sürülen Nedim Seven'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına almıştı. Seven'le birlikte 18 sanıklı PKK davası öncesinde artan operasyonlar nedeniyle çıkan olaylarda her iki banliyö de savaş alanına dönerken 5'i ağır, 10 kişi yaralanmıştı. (Sabah)