OECD, Türkiye ekonomisinin 2019'da ise yüzde 0.4 daralmasını beklerken; bu yılın ikinci yarısından itibaren iç talepteki keskin düşüşün ihracattaki artışla kısmen telafi edileceğini öngörüyor.

OECD'nin 2019 için daha önceki beklentisi ise Türkiye ekonomisinin yüzde 0.5 büyümesi yönündeydi.

OECD bugün yayınlanan ekonomik görünüm raporunda, iç güven ve talepteki kademeli toparlanmanın etkisiyle 2020'de ise büyümenin yüzde 2.7'ye yükseleceği öngörüsünde bulunuldu.

OECD'nin raporunda, Türkiye'de maliye ve para politikasında işletmelerin, hanehalkının ve yatırımcıların güvenini yeniden kazanmanın çok önemli olacağına işaret edildi. Raporda, enflasyon hedefine yaklaşılması için sıkı para politikasının sürmesi ve Merkez Bankası'nın bağımsız kalmasının sağlanmasının gerekli olduğu ifade edildi.

Mali hedeflerin gerçekçi olması gerektiğine işaret edilen raporda, "Eğer güven, varsayılandan daha hızlı bir şekilde yeniden sağlanır ve risk primleri ve uzun vadeli faiz oranları daha hızlı aşağıya indirilirse, ekonomi daha hızlı toparlanabilir ve büyüme daha güçlü olabilir" değerlendirmesinde bulunuldu.