Banc of America Securities-Merrill Lynch yetkilisi David Hauner, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika"daki yükselen ülkelerin önümüzdeki 10 yılda yüzde 3-4.5 büyüyeceğini belirtirken bu ülkelerden bazıların da geçmişten çok hızlı büyüyebileceğini söyledi. Hauner “Başlıca aday, daha büyük makroekonomik istikrarın sayesinde nihayet potansiyelini gerçekleştirebilecek olan Türkiyedir” dedi.
Ekonomi gazetesi Financial Times, “Günün Görüşü” köşesinde Banc of America Securities-Merrill Lynch EEMEA bölümü Başkanı David Hauner"nin görüşlerine yer verdi. David Hauner, EEMEA olarak bilinen, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika"daki yükselken ülkelerin büyüme modelinin, finansal ve ekonomik krize rağmen, var olmayı sürdürdüğünü belirtti.
EEMEA ülkelerinin krizin “başlıca kurbanı” olduğu görüşlerinin aksine Hauner, bu ülkelerin bazılarında büyümenin hızlanabileceğini savundu.
Hauner, düşük ücret, rekabetçi döviz kurları ve Avrupa piyasalarına yakınlığı nedeniyle orta ve doğu Avrupa"nın yabancı yatırımların için başlıca bir bölge olmayı sürdüreceğini belirtti.
Önümüzdeki 10 yıllık dönemde EEMEA ülkelerinin toplam büyümenin, yılda ortalama olarak yüzde 3-4.5"e ulaşması bekleyen Hauner, bu ülkelerin bazılarının da önümüzdeki 10 yılda önceki 10 yıla göre daha iyi bir büyüme yaşabileceğine dikkat çekerek “Başlıca aday, daha büyük makroekonomik istikrarın sayesinde nihayet potansiyelini gerçekleştirebilecek Türkiye"dir” dedi.