Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin dünyada 2011 yılını Çin’den sonra büyümede ikinci olarak tamamlayan ülke olduğunu belirterek, “Küresel krizin etkilerinin devam ettiği, özellikle Avrupa’da sıkıntıların had safhaya ulaştığı bir dönemde Türkiye ekonomisinin hamdolsun bu oranda büyüme kaydetmesi her açıdan son derece sevindirici bir gelişmedir. Bu büyüme oranlarının ülkemize milletimize hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bu muhteşem sonucu elde etmemizde katkısı olan herkesi, 75 milyonunun tamamını yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

resim.jpgYerel Yönetimler ve Aile Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2011 yılının son çeyreğinde yüzde 5.2 oranında büyüme kaydettiğini, böylece ekonominin 2011 yılının tamamında yüzde 8.5 oranında büyümüş olduğunu ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti:
“Gayri Safi Yurtiçi Hasılamız 2011 yılının tamamında 772.3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türk Lirası cinsinden milli gelirimiz 1 trilyon 295 milyar Türk Lirası oldu. Böylece gerek dolar cinsinden gerekse Türk Lirası cinsinden Cumhuriyet tarihimizin yeni bir rekorunu da elde etmiş olduk. Görüldüğü gibi laf değil, netice. Çünkü siyaset netice alma sanatıdır, laf üretme sanatı değildir.

 Hem nüfus hem milli gelir arttı

Gayri Safi Yurtiçi Hasılayı 2002 yılına göre üç kattan fazla artırdıklarını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Kişi başına milli gelirimiz de 2002 yılında 3 bin 492 dolardı. Bu da bugün 10 bin 444 dolara ulaşmış oldu. Bunun da şöyle bir güzel özelliği var, birileri nüfuslarını düşürerek ‘benim kişi başına düşen milli gelirim arttı’ der. Bizim nüfusumuz azalmadı, tam aksine hem nüfusumuz arttı hem de nüfusumuzun artışına oranla aynı şekilde kişi başına milli gelirimiz de görüldüğü gibi o da arttı. Başarı bu. Başarı diğerinde olduğu gibi ters orantılı değil, doğru orantılı olacak. O da çıkacak, o da çıkacak. Bizde nüfusu da arttı, kişi başına milli gelir de arttı. Biz bunu başardık. Bundan dolayı ayrıca mutluyuz.”