Katılım bankacılığının öncü kuruluşu Türkiye Finans, Bank Islam Brunei Darussalam ile 75 milyon dolar tutarlı bir murabaha kredi anlaşmasına imza attı. Murabaha kredisi anlaşması için düzenlenen imza törenine Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ve Bank Islam Brunei Darussalam CEO’su Javed Ahmad katıldı.
 
Bank Islam Brunei Darussalam ile imzalanan 5 yıl vadeli 75 milyon dolarlık murabaha kredisi ile birlikte Türkiye Finans’ın 2011 yılında yurt dışından temin ettiği krediler 800 milyon dolara ulaştı. Daha önce Citibank liderliğindeki uluslararası 20 bankadan oluşan konsorsiyum ile Mart ayında 300 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kredisi imzalayan Türkiye Finans Ekim ayı içerisinde de İslam Kalkınma Bankası ile yaptığı 2 yılı geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli 75 Milyon dolarlık proje finansman kredi sözleşmesiyle katılım bankaları arasındaki en uzun vadeli krediye imza atmıştı.
 
Murabaha kredisi imza töreninde görüşlerini dile getiren Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Bank Islam Brunei Darussalam ile imzaladığımız 75 milyon dolarlık murabaha kredisi bu yıl içerisinde imzaladığımız üçüncü uluslararası kredi anlaşması oldu. Bu üç anlaşma neticesinde ucuz maliyetli uzun vadeli yurt dışı fonları Türkiye’ye kazandırmış bulunuyoruz. Almış olduğumuz bu yeni murabaha kredisini üretim ve kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan KOBİ’lere uygun maliyet ve şartlarda kullandıracağız” dedi.
 
Bank Islam Brunei Darussalam CEO’su Javed Ahmad ise, Türkiye Finans ile imzaladıkları murabaha kredisinin Türk piyasalarına duydukları güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.  Ahmad, “Türkiye son yıllarda hem ekonomik hem de siyasi anlamda çok önemli bir başarı gösterdi. Bunun neticesinde de Türk şirketleri uluslararası arenada her geçen gün daha da
 
önemli bir konuma geliyor. Özellikle küresel ekonomik kriz koşullarının hakim olduğu bir konjonktürde Türkiye güçlü ekonomisiyle güven veriyor ve yatırım çekmeye devam ediyor. Biz de bu sebeple Bank Islam Brunei Darussalam olarak bu yıl içinde Türkiye Finans ile yeni bir kredi anlaşmasında buluşmuş olduk. Daha önce Türkiye Finans’ın murabaha sendikasyonuna da iştirak etmiştik. Bugün imzaladığımız murabaha kredisiyle ikinci kez Türkiye Finans’la el sıkışıyoruz” dedi.