Kıbrıs Rum Kesiminde yayımlanan gazetelerden Simerini, Rum Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin "Türkiye ve Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'daki Güç Dengeleri" başlıklı araştırmasında yer alan bilgileri "Havlar Ama Isırmaz" başlığıyla yansıttı.
 
Habere göre araştırmada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki güç dengesi faslında Türkiye'nin asker, tank, savaş uçağı ve savaş gemisi sayısı açısından Yunanistan'dan üstün olduğu ancak "sayısal oranların tek başına bir Türk-Yunan çatışmasında Türkiye'nin üstün geleceği sonucunu veremeyeceği" yorumu yapıldı. Araştırmada, İran'ın asker sayısının 523 bin, Türkiye'nin 510 bin, Mısır'ın 468 bin olduğu; Yunanistan'ın 139 bin 936 ile listenin 7. sırasında yer aldığı belirtildi.
 
Tank sayısı açısından Türkiye'nin 4 bin 563 tankına karşı 4 bin 950 tanka sahip olan Suriye'nin üstün olduğu, Yunanistan'ın da 1590 tank ile sıralamada 6. olduğu belirtilen araştırmada, hava kuvvetleri ve uçak sayısı açısından Suriye'nin 565, Mısır'ın 555, İsrail'in 460 uçağı ile 426 uçağa sahip olan Türkiye'nin önünde bulunduğu, Yunanistan'ın uçak sayısının ise 303 olduğu kaydedildi. Araştırmada donanma konusunda Türkiye'nin bütün diğer ülkelerden üstün olduğunun altı çizildi.