THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye"nin uçak yapabileceğine dikkat çekerek, “Bir uçağın tasarımını yapmak, onu Türkiye"de imal etmek çok da zor bir şey değil. Ama biz işin ticari tarafına bakarız” dedi.

TTÜÜRKK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, “Türkiye kendisi uçak yapar mı? Bu türlü bir proje olabilir ama biz işin ticari tarafına bakarız. Bir uçağın tasarımını yapmak, onu Türkiye"de imal etmek çok da zor bir şey değil” dedi. The Economist tarafından düzenlenen “Değişim Sürecinde Türkiye-Türk Hükümetiyle 18. Yuvarlak Masa Toplantısı”nda konuşan Temel Kotil, Türkiye"nin, THY"nin bugünkü durumuna baktıklarında "fevkalade" yüksek teknolojiye sahip
olduklarını gördüklerini vurgulayarak, “Türkiye kendisi uçak yapar mı? Bu türlü bir proje olabilir, ama biz işin ticari tarafına bakarız. Bir uçağın tasarımını yapmak, onu Türkiye"de imal etmek çok da zor bir şey değil.

Bu vizyonu gerçekleştirebiliriz. Yüksek teknolojiye ilişkin araçların tasarımı, imalatı yapılabilir ve ticari olarak da fizıbıldır. Ancak biz burada işimize odaklanıyoruz, çok başarılıyız. Dünyadaki işletmeler açısından 6. en başarılı şirket olduk.

Karlılığımız aynı düzeyde devam ediyor.Çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz” diye konuştu. Tasarımın işin en önemli kısmını oluşturduğuna işaret eden Kotil, inovasyon ve tasarım yeteneği varsa sonraki aşamada başarılı olunduğunu vurguladı.

"PATRON SİZİ SEVİYORUZ" KARTLI MOTİVE

16 bin çalışanıyla iyi bir iletişim içinde olduklarını söyleyen Temel Kotil, “Ben onları motive ediyorum, onlar da beni motive ediyor. Yolcu olarak ben uçtuğumda bazıları birer kağıt yazıyorlar ve "Sayın patron sizi seviyoruz" diye getiriyorlar” dedi