Senaryosunu 'Dudaktan Kalbe', 'Yaprak Dökümü' ve 'Aşk-ı Memnu' gibi dizilerde de imzaları bulunan Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu ikilisinin kaleme aldığı dizide izleyiciler, Kıvanç Tatlıtuğ’u (Kuzey), Buğra Gülsoy’u (Güney), Öykü Karayel’i (Cemre) ve Bade İşçil’i (Banu) karakterlerinde izledi.
 
FIRTINA GİBİ BİR ÖYKÜ
Kuzey ve Güney, pusuladaki iki farklı yön gibi, karakterleri ve hayalleriyle de farklı iki kardeştir. Birbirlerine olan bağlılıkları dışında tek ortak noktalarıysa, babaları Sami’nin işlettiği simit fırınına sığamayacak kadar büyük hayallerinin olmasıdır. Kuzey, askeri okul sınavlarını kazanıp ileride başarılı bir asker olacak, Güney ise iyi bir üniversitede okuyup hedeflediği kariyere doğru sağlam adımlarla ilerleyecektir. Ancak iki kardeşin hayallerinin gerçeğe dönüşebilmesi için kaderlerini de değiştirmeleri gerekecektir.
 
Cemre ve annesi Gülten’in yaşadıkları mahalleye taşınmasıyla Kuzey ve Güney’in hayatında da yeni bir sayfa açılır. Cemre’nin varlığı, iki kardeşin yaşamına farklı bir soluk getirir.
 
Kuzey’in kardeşi Güney üniversite sınavından bir gece önce babasıyla tartışan Kuzey’i eve götürmek için Kuzey’in yanına gelir. Oldukça alkollü olan Kuzey’in araç kullanmasına izin vermeyen Güney direksiyona geçer. Arabada Kuzey’le tartışan Güney, Kuzey’le arbede içerinse girer. Arbede sırasında önüne çıkan birine çarpan Güney olay yerinde uzaklaşır ve bu durum nedeniyle Kuzey’i suçlar. Ancak kazayı gören bir kişi aracın plakasını polise bildirir. Eve gelen polisler kazayı kimin yaptığını öğrenmek ister. Kuzey kendini kardeşi için feda ederek suçu kabullenir ve cezaevine girer. Kuzey cezaevinde paralı dövüş yapmaktadır. Paralı dövüş sonrası cezaevindeki bir mahkumla tartışır ve bıçaklanır. Ancak bu bıçak yarası Kuzey’i askerliğe elverişsiz hale getirmiştir.
 
VATANSEVER KUZEY
Cezaevinden tahliye olan Kuzey, askere gitmek için başvurur. Ancak askeri heyet Kuzey’in askerliğe elverişli olmadığını söyler. Kuzey bu duruma itiraz eder ve askere gitmek istediğini söyler. Ancak Kuzey’in bu isteği heyet tarafından geri çevrilmiştir. Askere gidemeyen Kuzey ise adeta yıkılır.
 
TATLITUĞ'DAN RECEP İVEDİK TAKLİDİ
Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy'un başrolünü oynadığı "Kuzey Güney" dizisinde seyirciyi çok güldüren bir detay gözlerden kaçmadı.
 
Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı "Kuzey" karakteri tam bir Recep İvedik hayranı. Hatta Kuzey her fırsatta Recep İvedik taklidi yapıyor.
 
Kuzey, kardeşi Güney'e sululuk yaparken önce Recep İvedik kahkahası atıyor, sonra da onun gibi konuşuyor.