London School of Economics and Political Science (LSE) Ekonomik Performans Merkezi Direktörü Prof. Dr. John Van Reenen, kredi derecelendirme kuruluşlarının ''gereksiz'' olduğunu belirterek, ''Türkiye hızlı ekonomik büyümesi ile Avrupa'yı yakaladı, arayı kapattı. Artık Avrupa Birliği'ne alınmalı'' dedi.

Avro Bölgesi'nde belirsizliklerin arttığını vurgulayan Reenen, ''İspanya Avro'dan çıkarsa, domino etkisinin arkası gelecektir. Yeni kurtarma paketlerine hazırlıklı olalım'' şeklinde konuştu.

Avro Bölgesi'ndeki belirsizliklerden merkez ülke olarak adlandırılan ülkelerin de etkilenebileceğini belirten Reenen, büyümelerini düşük borç oranı ve görece sağlam bankacılık sistemleri ile pozitif bir şekilde sürdüren Kuzey Avrupa ülkelerinin de risk altında olabileceğini ifade etti.

Reenen, IMF'nin Çin ekonomisinin ''aşağı yönlü'' risklerle karşı karşıya olduğunu belirtmesi ile ilgili olarak ise ''Küresel büyümeyi büyük ölçüde BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) ülkeleri sağladı. Çin, ekonomik büyümenin ve inovasyonun itici gücü. Ama bunu kendi devam ettiremez'' dedi.