Muğla’nın Bodrum ilçesinde mayıs ayında sahte alkolle zehirlenerek hayatını kaybeden beş Rus vatandaşından ilki Mariya Şalyapina’nın eşi Dmitriy Pohomov Türk adalet sisteminin yavaşlığından ve Türk yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. 
 
Hürriyet Gazetesi'nden Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, altı ay önce eşi Mariya’nın cenazesi Rusya’ya getirildikten ve toprağa verildikten sonra, ilk günlerde adaletin yerini bulacağından umutlandığını söyleyen Pohomov, “İlk başta bizim burada Rosturizm yetkilileri, sigorta şirketi ve hatta önemli suçları takip eden Rusya Soruşturma Komitesi harekete geçmişti. Türkiye’de açılacak davanın detayları bana anlatıldı. Gereken dilekçeleri doldurmam istendi. Türkiye’de avukat tutularak dava açıldı. Ama görüyorsunuz aradan 6 ay geçti ve Türkiye’den tık yok. Bundan sonra bir sonuç alınacağından da umudum kalmadı” dedi. 
 
Acı olaylardan sonra Türkiye’den tek bir yetkilinin dahi aileyi aramadığından da şikâyetçi olan Pohomov, “Sokakta biri ayağınıza bassa dönüp ‘pardon’ der değil mi? Bizim başımıza gelen trajedinin hukukunu bir tarafı bırakalım, ülkenize misafir gitmiş birini siz ailesine tabutta geri gönderiyorsunuz, sonra da ülkenizden tek bir yetkili telefon bile açıp ‘başın sağolsun’ demiyor. Emin olun Türkiye’den karşımda gördüğüm tek canlı kişi sizsiniz” şeklinde konuştu. 
 
Rus ve Türk yetkililerin tazminat konusunda anlaşamadığı için sigortadan dahi para alamadığını anlatan Pohomov, “Çocuğumla kaderimize terk edildik” dedi. Moskova yakınlarında Padolsk kasabasında 4 yaşındaki kızı Sofi ile yaşayan Dimitriy Pohomov, “Annemizi bizden aldınız, özür bile dilemediniz” diye konuştu. (Hürriyet)