Singapur'da yapılacak Dünya Mimarlık Festivali'nde Türkiye, altısı Emre Arolat'ın olmak üzere 22 projeyle finale kaldı

Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsü-Çırakoğlu Mimarlık

Londra merkezli EMAP Media Group tarafından bu yıl 3-5 Ekim’de Singapur’da düzenlenecek 5. Dünya Mimarlık Festivali’nde Türkiye ’den de 22 proje finale kaldı. Dünya çapında alanının en büyük etkinliği olan festivalde Türkiye ’den en çok adaylık kazanan mimarlık ofisiyse beş projeyle altı kategoride adaylıkla Emre Arolat Architects oldu. Bodrum Yalıkavak Marina, yeni açılan Le Meridien Etiler Oteli ve Çubuklu Vadi Konutları’yla ‘uygulanmış yapılar’ kategorisinde finale kalan Emre Arolat, Varyap Bodrum Evleri ve Kayseri’deki eski Sümerbank Fabrikası’nın dönüşümüyle devreye girecek Abdullah Gül Üniversitesi Kent Kampüsü projeleriyle ‘geleceğin projeleri’ kategorilerinde adaylık elde etti.

Festivale adaylığının olmadığı bir kategoride jüri üyesi ve panelist olarak da davet edilen Emre Arolat’ı, dört projeyle beş adaylığı bulunan Murat-Melkan Gürsel Tabanlıoğlu Mimarlık takip etti.

Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo-Park Alanı’yla iki ayrı kategoride adaylık elde eden Tabanlıoğlu’nun finale kalan diğer projeleri E5 alışveriş merkezi, Bodrum Uluslararası Havaalanı ve Selçuk Ecza Merkez binası oldu.

Nevzat Sayın ve DDB Tuz Ambarı’yla iki yıl önce festivalde ödül kazanan Erginoğlu&Çalışlar’ın ise ikişer adaylığı bulunuyor. Nevzat Sayın Mimarlık Mehmet Kavuk Camisi ve Fulver Campus Conta Plant projeleriyle; Erginoğlu& Çalışlar ise Özel Koç İlköğretim Kampüsü Kapalı Yüzme Havuzu ve Doğa Dragos evleriyle finale kaldı. Erginoğlu & Çalışlar’dan Hasan Çalışlar bu yılki festivalde jüri üyesi olarak da yer alacak.

Türkiye ’deki AVM furyası bu sene adaylıklara da yansıdı. Etkinliğin ‘tamamlanmış alışveriş merkezleri’ kategorisindeki dört adayından ikisi Türkiye ’den: Buyaka’yla Uras X Dilekçi, E5’le Tabanlıoğlu.

Çırakoğlu Mimarlık ( Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsü), Suyabatmaz&Demirel (Ala Güneşli), A Architecture Design (Yaşamkent Camii), Studio Evren Başbuğ (Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi ve Kazı Evi), Mental DesignWorks (Inn İkitelli), Kreatif Mimarlık (MAPFRE Genel Sigorta ve Genel Yaşam Yapı Kompleksi), ‘i am’ Associates İstanbul (Kale Kilit Güvenlik Merkezi) Türkiye ’den finale kalan diğer mimarlık ofisleri oldu.