Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, iç karışıklıklar ve isyanların yaşandığı Tunus'a her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçükali, Tunus Kızılayı Başkanı Dr. Brahim El Gharbi'ye gönderdiği taziye ve yardım teklifi mektubunda, ülkede meydana gelen iç karışıklık ve isyanlardan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Türk Kızılayı olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

Küçükali, mektubunda şunları kaydetti:

''Ülkenizde hali hazırda devam etmekte olan gösteri ve kargaşa olaylarını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Devam eden çatışmalardan etkilenen insanlarımızın acılarını paylaşmakla birlikte, Türk Kızılayı adına, yakınlarını ve sevdiklerini kaybeden kardeşlerimize en derin kalbi taziyelerimi iletmek isterim. Bilmenizi isteriz ki Türk Kızılayı, bu trajik olayların sonuçlarının üstesinden gelinebilmesi için tüm gücüyle destek vermeye her daim hazırdır.''

Açıklamada, bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı'nın, Tunus'tan gelecek cevaba göre yardıma hazır beklediği ifade edildi.

AA