6 Aralık 2007"de ilk fidanın toprağa koyulmasıyla başlayan kampanya mini hatıra ormanı projesi kapsamında da bir ilki oluşturuyor.
Belediye alanı içinde onlarca farklı noktalara mini hatıra ormanı kurma düşüncesiyle yola çıkan Yeşil Türkiyem Güçbirliği Platformu Başkanı ve TV Program Yapımcısı Hakan Başlık"ın bu projesi, şu anda tüm Türkiye"de uygulanmaya başladı. Medyaya yansıyan haberlerden de anlaşılacağı üzere vatandaşların fidan dikimlerine büyük ilgisi oluşurken, 40 dolayında da bu tip organizasyonlar gerçekleştiren ağaç toplulukları da çaba gösteriyor.
Bugüne kadar Ayşe Fatma ve Mehmet Malay Hatıra Ormanı, Aydın Gazeteciler Barış Yolu Hatıra Ormanı, Belediye Başkanlarımız Hatıra Ormanı, Tüm Valilerimiz Hatıra Ormanı, Flash TV Turhan Çömez Hatıra Ormanı"nın oluşumunu sağlayan Yeşil Türkiyem Güçbirliği Platformu Başkanı Hakan Başlık"ın projelerine kendisine ağaç sevdalısı olarak tanımlayan Aydın Valisi Mustafa Malay da büyük destek veriyor.
Başlık ülke genelinde örnek oluşturan projesiyle ilgili olarak, “Sırada çok ilginç projelerimiz var. Sahipsiz hayvanlar projesi ve sefertası sıcak yemek projesi ile yine harekete geçeceğiz” diye konuştu.