Törende bir konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bugün, karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında dahi Türk Milliyetçileri ve ülkücü gençlik sağduyulu, gerçekçi ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde şüphe yok ki liderimizin etkisi çok büyüktür” dedi.

Çeşitli illerden gelerek, erken saatlerden itibaren Türkeş'in mezarının bulunduğu Beştepe'de toplanan partililer, Ülkü Ocakları üyeleri ile törene katılan gruplar çeşitli sloganlar attılar. Alparslan Türkeş`in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile diğer MHP'li milletvekillerinin ardından tören alanına gelen Devlet Bahçeli, Türkeş'in kabri başında dua okudu, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinden getirilen toprak mezarına serpildi, ardından mezara su döküldü.

Yaşanan siyasal olayların onu hep haklı çıkarttığını vurgulayan Bahçeli, “hayatta iken ortaya koyduğu vizyonun doğruluğuna bizleri daha da inandırmış ve bağlamıştır” diyerek şöyle konuştu:

“Dünyamızın, yakın coğrafyaların ve ülkemizin yaşamakta olduğu darboğaz ve toplumsal acılar, bu bilge insanın bizlere kazandırdığı geniş ufkun, ileriyi görme kabiliyetinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

O, yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük aşkı uğruna, her türlü meşakkati göze alan ve yaşayan, çelikten iradesi ve sarsılmaz azmi hiçbir tereddüt belirtisi göstermeyen tam bir inanç timsalidir. Yetiştirip emanet ettiği ülkücü gençlik ile vatanı için fedakârlığa, milleti için göreve hazır bir siyasal kadro olan Milliyetçi Hareket Partisi, O'nun en büyük eseridir. Bu eserlerle ne kadar övünsek azdır.

Yüreği millet sevgisi ile çarpan cesur aydınlardan oluşan bir avuç mücadele adamının O'nun öncülüğünde başlattığı bu uzun yolculuk aşama aşama köklenerek bugün vazgeçilmez bir siyasal hareket haline gelmiştir. Ve elbette ki, bugünkü milli teveccüh öyle kolay gerçekleşmemiş, O'nun liderliği ile geçen yıllarda, ülkemiz için çekilen çile, yaşanan meşakkat ve toprağa düşen şehitlerle dolu muhteşem bir mücadele ile ulaşılmıştır.”

“Bugün, karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında dahi Türk Milliyetçileri ve ülkücü gençlik sağduyulu, gerçekçi ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde şüphe yok ki liderimizin etkisi çok büyüktür” diyen Bahçeli, MHP"nin aziz milletinin bekasını düşünen en dinamik ve şuurlu siyasi hareket olduğunu söyledi.

MHP Lideri Bahçeli şöyle devam etti:

“Ne var ki, Türkiye'mizin talihsizliği, çığ gibi büyüyerek milli varlığımızı tehdit edecek boyutlara ulaşan beka düzeyindeki tehlikeleri durduracak milliyetçi bir iktidarın ülkeyi yönetmiyor olmasıdır. İçinde bulunduğumuz yüksek hassasiyet; tarihin ülkücü harekete kazandırdığı engin tecrübe ve yüzyıllık Türk milliyetçiliği davasının oluşturduğu ortak akıl, bizlere sabır, metanet, ve dikkat tavsiye etmektedir.

Özellikle en hassas olduğumuz milli meselelerin tahribatı karşısında göstereceğimiz uyanıklık ve dik duruş yalnızca Türk milletinin değil, umudunu bağladığı Milliyetçi Hareketin üzerinde oynanan oyunların, kurulmaya çalışılan tuzakların da boşa çıkmasını sağlayacaktır.”

Bahçeli'nin konuşmanın ardından kuran okundu ve lokum dağıtıldı. Ayrıca 25 Mart 2009 günü helikopter kazasında hayatını yitiren BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu içinde de dua edildi.

Hürriyet