Aydın Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen anma etkinliği kapsamında Atatürk meydanı'nda sabahtan akşama kadar vatandaşlara lokma dağıtıldı.
Lokma dağıtımı için Atatürk Meydanı'nda kurulan çadırdaki etkinliğe Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, MHP İl ve Merkez İlçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri kadın kolları üyeleri ve çok sayıda ülkücü katıldı.
Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 11. yılı dolayısıyla açıklama yapan Ülkü Ocakları Aydın İl başkanı Burak Pehlivan "Başbuğ Türkeş, cesaret, fikir, gönül ve eylem adamıdır. Ömrü, Türk milliyetçiliğini yükseltme yolunda dik baş, tok karın, mutlu yarın hasreti ile geçmiş ve milletimizin şahsında taçlandırdığı 'Başbuğ' unvanı, millet, vatan ve devlet sevgisi ile özdeşleşerek adeta bayraklaşmıştır. Merhum Başbuğumuz; yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük sevgisi uğruna her türlü meşakkati göze alabilmiş, çelikten iradesi ile örnek bir inanç timsali olarak 'aç hürler tok esirler' ülkesi olmayı asla kabul etmemiştir. Bizler de Ülkücü gençler olarak Başbuğ'un yolundayız. Ve O'nun gösterdiği yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.
Başbuğ Alparslan Türkeş'e her geçen gün daha da ihtiyaç duyulduğunu ve yıllar önce söylediklerinin bugün tek tek gerçekleştiğini kaydeden MHP Aydın Milletvekili recep Taner ise Alparslan Türkeş'in, geleceğin teminatı olan Türk gençliğine büyük önem verdiğini söyledi. Taner "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te lider ülke, küresel gelişmeleri belirleyen bir güç yapmaktır. Bilgi ve aklı tercih eden Türk gençliği, sağduyu ve itidalle içinde bulunduğumuz her türlü sorunu aşma kabiliyet ve kapasitesine sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle merhum Başbuğumuzu rahmetle, minnetle anıyor, onun gösterdiği onurlu, başı dik bir Türkiye hedefinden asla sapmayacağımızı haykırıyoruz. Başbuğumuzun ruhu şad olsun" ifadelerine yer verdi. Anma etkinlikleri kapsamında Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı tarafından sabahtan akşama kadar Aydınlılara lokma dağıtıldı. Program çerçevesinde akşam da yatsı namazından sonra İl merkezi ve ilçelerde mevlit okutulacağı bildirildi.