İngiltere’deki yağma ve şiddet eylemleri sırasında işyerlerini korumak için bir araya gelip direniş gösteren Türkiye kökenlilere İngiliz komşularından duygulandırıcı bir teşekkür geliyor. Özellikle Dalston bölgesinde yaşayan İngilizler, Facebook üzerinde bir etkinlik çağrısı açtı ve yağmacıları kovalayıp bölgenin güvenli kalmasını sağlayanların dükkan ve işyerlerine Cumartesi günü topluca gidip alışveriş yapacaklarını bildirdi.
 
Facebook’ta ‘Thank Turk, It’s Saturday’ (Teşekkürler Türk, bugün Cumartesi) başlığıyla açılan etkinlik çağrısında, Dalston Kingsland High St. Bölgesi'nden yağmacıların uzak durmasını Türk ve Kürtler’in sağladığı, o günden bu yana hiç bir yağmacının oraya gelemediği belirtildi. Etkinliği düşünen Nick Horne adlı kullanıcı, ‘caddelerimizi, evlerimizi, toplumumuzu korudular. Şimdi borcumuzu ödeme zamandır” diye yazdı.
 
Çağrıda Türk ve Kürt sahipli işyerlerine bu cumartesi günü topluca gidilmesi, buralarda alışveriş yapılması, yemek yenilmesi ve hizmet satın alınması isteniyor.
 
Daveti şu ana kadar 4 bine yakın bölge sakini kabul etmiş görünüyor. Davete gelen yorumlar da tümüyle olumlu. Genel olarak “toplumsal birliği destekleyici bir eylem” olarak algılanan etkinliğin, benzer durumların yaşandığı başka semtlere de yayılması bekleniyor.