Çin'de açacakları ofisle akıllı telefon pazarındaki gelişmeleri daha yakından takip edeceklerini belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Öztürkler, '2011'de T10'un yeni modelleri satışa sunulacak' dedi

TURKCELL Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler Turkcell'in 2010 yatırımlarıyla 2011 yılı hedeflerini değerlendirdi. Geliştirdikleri akıllı telefon T10'un büyük ilgi gördüğünü ve bu telefon ile internet kullanımının 10 kat arttığını belirten Öztürkler, yeni akıllı telefonlar geliştirmek için Çin'de ofis açacaklarını söyledi. Öztürkler, 'Akıllı telefon pazarındaki gelişmeleri takip edip, Türk mühendislerin kabiliyetlerini de onunla birleştireceğiz. Türk kullanıcıların alışkanlıklarına uygun modelleri daha uygun fiyatla getireceğiz. 2011'de T10'un yeni modelleri satışa sunulacak' dedi.


71 MİLYAR SMS ATILDI
Öztürkler, 3G ile daha ucuza da konuşturduklarını kaydederken, 'Kriz sürecinde yatırımlarımızı durdurmayarak, 3G için en iyi teknolojiyi ve en iyi ekipmanı kullandık. Krizde bunların fiyatları düştü' dedi. Öztürkler, 2010'da 48 milyon 440 bin dakika görüntülü görüşme yapıldığını, 71 milyar 596 milyon 773 bin 852 adet SMS atıldığını ve 63 milyon 840 bin 519 adet MMS gönderildiğini aktardı.

Karaman Çağrı Merkezi özürlülere iş kapısı olacak
ÖZTÜRKLER, 3G ile sağlanan istihdam artışına dikkat çekerek, bayi ve ortaklarıyla birlikte toplamda 50 bin kişilik eko sistem oluşturduklarını söyledi. 2010'da engelli istihdamına odaklanacaklarını kaydeden Öztürkler, bu kapsamda Çalışma Bakanlığı ile Karaman'da bir çağrı merkezi açacaklarını söyledi. Öztürkler, bu çağrı merkezi çalışanlarının yüzde 50'sinin engelli olacağını bildirdi.

49 milyon gol izlendi dizilerde Ezel öne çıktı
l MOBİL TV'DE en çok izlenen dizi Ezel olurken, en çok dinlenen şarkı Dünya Kupası'nın da şarkısı olan Shakira'nın Waka Waka'sı oldu. l GOLLER Cepte uygulamasıyla 49 milyon gol görüntüsü izlenirken, en çok izlenen gol de 3-0 biten Beşiktaş Fenerbahçe maçında Bobo'nun FB'ye attığı gol oldu.
l MOBİL ödemede 3.6 milyon ödeme yapıldı. l 65 MARKAYLA gerçekleştirilen 95 indirim kampanyasından 5.3 milyon abone yararlandı. Bu kampanyalarla 88 milyon TL'lik indirim avantajı sağlandı.

Daha çok vergi katkısı yapabiliriz
ÖZTÜRKLER, devlete daha fazla vergi katkısında bulunmak için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, 'SIM kartlar, artık ses ve data iletişiminde kullanılanlar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Data iletişimdekiler, makinelere takılarak, iki cihaz arasındaki iletişimi sağlıyor. Bu SIM kartlar, tarlaların durumunu ölçmek, kaçak tespiti için her türlü sayaca ve sanayi makinelerine takılıyor. Her iki türdeki SIM kartın maliyeti 55 TL. Ancak ses ve data için kullanılan SIM kartlara ayrı vergi uygulanmalı. Böylece, makinelere takılan SIM kartın sayısı ve kullanımı artarak on milyonları bulur' dedi.