Çalışanların yakından tanıdığı yemek kartları, Turkcell ve Ticket Restaurant işbirliğiyle artık cep telefonuna taşındı. Dünyada bir ilk olan pilot uygulama sayesinde Ticket Restaurant’a ait yemek kartı sahipleri 60 noktadaki 20 farklı restoran ve kafede hesabı cep telefonunu temassız POS’a okutarak ödeyebilecek
 
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell ile ön ödemeli kurumsal hizmetlerde dünya lideri Edenred’in önde gelen markası Ticket Restaurant, çalışanlar için hayatı kolaylaştıracak yepyeni bir çözüm için iş birliği yaptı. Turkcell Teknoloji’nin geliştirdiği birden fazla uygulamayı destekleyen NFC (Yakın Alan İletişimi) altyapısı sayesinde, ödeme işlemi çok daha pratik şekilde cep telefonu üzerinden temassız olarak gerçekleştiriliyor. Turkcell’in temassız ödeme teknolojileri alanındaki öncülüğünü yeni bir boyuta taşıyan Cep-T Cüzdan servisi içinde yer alan bu pilot uygulama, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.
 
Çalışanların yaşam kalitesini artırmak, onlara öğle yemeği ödemelerinde pratik, güvenli ve hızlı bir mobil çözüm sunabilmek amacıyla hayata geçirilen pilot uygulama, şimdilik 60 noktadaki 20 farklı restoran ve kafede geçerli. Cep-T Cüzdan kullanıcıları söz konusu noktalarda bulunan temassız POS makinelerine cep telefonlarını okutarak kolayca ödeme yapabiliyor. Üstelik anlık bakiye bilgisi de gerçek zamanlı olarak cep telefonuna geliyor.  Turkcell çalışanları NFC uyumlu SIM kartlarına Ticket Restaurant kartlarını tanıtarak, herhangi ek bir işlem yapmaya gerek kalmadan Turkcell T20 telefonlarıyla birlikte yemek ödemelerini gerçekleştirebiliyor. Yaklaşık 50 farklı telefon modeliyle uyumlu olan Turkcell Cep-T Cüzdan Anteni’ni kullanan çalışanlar da cep telefonlarını NFC uyumlu hale getirerek servisten yararlanabiliyor.”
 
Turkcell Yeni Teknoloji İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar,  Turkcell’in temassız ödeme alanında dünyada örnek gösterilen öncü işlere imza attığına dikkat çekerek şunları söyledi:
 
“NFC alanında küresel standartları belirleyen birkaç markadan biri olan Turkcell, Mobil Cüzdan vizyonunu kısa bir süre önce Cep-T Cüzdan ile gerçeğe dönüştürdü. İlk etapta bankalara ait kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temassız ödeme yapma imkanı sunan Cep-T Cüzdan’da Ticket Restaurant işbirliğiyle dünya çapında bir ilke imza daha atıyor olmaktan gurur duyuyoruz.
 
Bankalarla gerçekleştirdiğimiz iş birliklerinin ardından Ticket Restaurant ile gerçekleştirdiğimiz bu pilot uygulama, vizyonumuza dair önemli ipuçları sunuyor. Önümüzdeki dönemde Turkcell Cep-T Cüzdan sayesinde ulaşımdan, alışverişe, kimlik kartından sinema biletine kadar pek çok alanda bize tek gereken cep telefonumuz olacak. Mobil finans alanında bir çok ilklere imza atan Turkcell temaslı-temassız ödeme teknolojileri konusunda öncü rol oynamaya devam edecek.”
 
Hikmet Özsoy: Edenred, temassız ödeme uygulamasıyla global liderliğini yeni bir kulvara taşıyor
 
Edenred Türkiye, Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Özsoy yaptığı açıklamada, “Ön ödemeli hizmetler alanındaki 50 yıllık uzmanlığımızın gücü ile temassız ödeme alanında Turkcell ile yaptığımız işbirliği, global liderlik konumumuzu etkin bir şekilde sürdürmemizi sağlayacak. Edenred olarak, özellikle teknoloji alanında yenilikçi ve fark yaratan çözümler geliştirmek global stratejimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Turkcell ile yaptığımız ve dünyada bir ilk olan bu uygulama ile Ticket Restaurant kullanıcılarına çok önemli bir değer yarattığımıza inanıyoruz.” dedi.
 
Turkcell Cep-T Cüzdan nedir?
 
Turkcell Cep-T Cüzdan; alışveriş, toplu ulaşım, bina girişi ve daha birçok farklı amaçla cüzdanımızda taşıdığımız plastik kartlara olan ihtiyacı ortadan kaldıran; kullanıcıların tüm bu servis ve hizmetlerden  cep telefonları üzerinden, mobil olarak faydalanmalarını sağlayan NFC teknolojisine dayalı bir servistir. Turkcell Cep-T Cüzdan servisinden yararlanabilmek için Turkcell Cep-T Cüzdanı destekleyen Turkcell T20 gibi NFC özellikli bir telefona ve Turkcell SIMPlus 256 SIM karta sahip olmanız gerekiyor.