İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan Türkçe Olimpiyatları şarkı finaline sanatçı akını oldu. Sanatçılar Türkçe Olimpiyatları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Sanatçılar Türkçe Olimpiyatlarının gurur duyulacak bir tablo olduğunu söylediler.

Sibel Eraslan

Gurur duyduğumuz iftihar ettiğimiz bir süreç. Yıllar içerisinde büyük emekler dokundu bu güne geldi. Ve bu gün bütün dünyanın gözü Türkiye'de. Türkçemizi bütün dünya ülkelerinde görmek gittiğimiz ülkelerde kendi dilimizle konuşan çocuklarla sarmaş dolaş olmak oldukça güzel hepimizin iftihar duyduğu bir mesele. Burada bir anne olarak da bu çocukları görmek çok önemli.

Ümit Meriç

Çinden Adriyatik'e olan eski maceramız bu. Bizim coğrafyamızda unutulan Türkçenin yeniden bir dünya dili haline gelmesi yolunda ilk ve en önemli adımdır. Medeniyetimizin asırları kucaklayan derinliğini gelecek yüzyıllara taşıyan bir teşebbüstür. Kaybolan hafızamızı yeniden fetih çalışmasıdır. Emeği geçenden Allah'ın razı olması için dua ediyorum.

Nevval Sevindi

Yahya Kemal derki dilimiz anavatanımızdır. Türkçemiz anavatanımız dünyanın neresinde olursak olalım. Türk okullarında Türkçenin öğretilmesi Türk kültürünün ruhunun öğretilmesi çok önemli çok kıymetli bir dava. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Sinan Özen

Ben yakından takip ediyorum. Bu tablo övünülecek gurur duyulacak bir tablo. Dünyada dilimizin konuşulması gibi bir şey varmı. Düşünsenize gittiğiniz ülkelerde karşılaştığınız insanlar Türkçe konuşuyor. Bu yeterlidir başka söze gerek yok.

İsmail YK

Sevinerek geldim. Burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 135 ülkeden gelen çocuklarımız var. Güzel Türkçemizin değişik dünya ülkeleri öğrencilerince öğrenilmesi çok güzel bir şey. Ben zaten televizyonlardan takip ediyorum. Yabancı bir insanın Türkçe konuşması bizi mutlu etti. Bu öğrencilerimizi yetiştiren eğitimcileri de çok tebrik etmek lazım. Çünkü bu kolay bir şey değil. Burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Açelya Akkoyun

Çok gururu duyuyorum. Bir senede sunuculuğunu yapmak bana nasip oldu. Sunarken çok duygulanmıştım sahnede. Bu kadar büyük duygu selini ancak bu kadar düzenli bir organizasyon temsil edebilir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önemli olan insanlara sevgiyle kendi varlığını aidiyetliğini tanıtabilmek. Türkçe olimpiyatları bunu çok başarılı bir şekilde yapıyor. Tekrar emeği geçen herkesi tebrike diyorum.

Mustafa Sandal

Muhteşem bir organizasyon bu gece burada kalplerimiz çarpacak. Bende burada olmaktan dolayı çok mutluyum ve çok gururluyum.

Deniz Seki

Türkçe olimpiyatları çok büyük bir organizasyon. Çok önemli bir hizmet. Dünyada 200 ülke var, bunun 135 inde, insanlar aynı dili, güzel Türkçemizle buluşuyor kaynaşıyor. Bu çok gururu verici bir olay. Gurur verici bir tablo. Bu güzel organizasyona emeği geçen herkesi ayakta alkışlıyorum.

Bülent Eczacıbaşı

Bizim kültürümüze, bizim dilimize ne kadar hakim olduklarını izlemekten büyük mutluluk duydum. Hepsi kendi dallarında son derece yetenekliler. Yarışmalarda başarılı oldukları için buradalar. Son derece etkilendim. Onlarla güzel dostluklar kurduk.

İbrahim Erkal

Hepsi harika hepsi mükemmel televizyonda zaten izliyordum. Burada canlı görme imkanı bulacağız. Bu tablo son yıllarda dünyanın en büyük organizasyonu herkesi kutluyorum. O zevki yeniden yaşamaya geldim.

Bedirhan Gökçe

Gurur verici bir tablo. Radyoya ilk başladığımda bu arkadaşların yurt dışına gittiğini duyuyordum ve demiştim bu gün niye Türkçe dünya dili olmasın 2020'lerde belki dünyanın konuşma dili Türkçe olursa şaşırmam.

Burak Kut

Çok büyük bir keyif dünyanın 4 bir tarafında insanların Türkçe konuşması kadar güzel bir şey olabilir mi? Bu anı kaçırmamak lazım bu yüzden buradayım.