Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.'su gerçekleştirilen ve 15 gün süren Türkçe Olimpiyatları, geçtiğimiz yıl medyada 2 bin habere ulaşırken, bu yıl yeni bir rekor kırarak 2 bin 500 haberi geçti.

Türkiye'nin ve Türkçe’nin dünyaya tanıtılması amacıyla bu yıl “İnsanlık El Ele” sloganıyla 10.’su düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, medyada yayınlanan haberlerde 10 yılın rekor sayısına ulaştı. Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırmasına göre, 5 kıta, 135 ülkeden bin 500 öğrenciyi bir araya getiren ve 30 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın medyada toplam 2 bin 521 habere konu olduğu belirlendi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan Interpress incelemesinde, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan farklı din ve dillere sahip öğrencilerin, 41 ilde 15 gün boyunca stat ve salonları dolduran milyonlara hayranlıkla izlettiği şarkı, şiir, oyun ile konuşmaların yazılı basında toplam bin 262 haberde yer aldığı tespit edildi. Televizyonda yer alan 40’ı aşkın kanalda ise, Türkçe Olimpiyatları hakkında çıkan haber sayısının da bin 259’a ulaştığı görüldü.

(CİHAN)