Türk asıllı İnayet Şahin (33), Pakistan asıllı ABD vatandaşı eşi Kaşif İrfan (34), kayınbiraderi Atıf İrfan (29), eltisi Sobia Ijaz (21), kardeşi Sümeyye Şahin ve üç küçük çocuğu ile birlikte, Orlando"daki İslami bir tatil köyüne gitmek üzere perşembe günü Washington"daki Reagan Ulusal Havalimanı"na geldi. Grup, kendileri gibi Müslüman olan Afro-Amerikan aile dostları Abdul Aziz ile birlikte kalkış öncesi uçaktaki koltuklarına otururlarken, "bomba patlarsa en güvenli yer neresi olur" sorusunu tartıştılar. Konuşmayı duyan Amerikalı iki genç kız yetkililere şikayette bulundu.

Yuhalandılar

Diğer yolcuların yuhalamaları eşliğinde uçaktan indirilen 9 Müslüman, FBI tarafından sorgulandı. Dedektifler bir yanlış anlama olduğunu tespit etseler de, iki saat rötar yapan uçak, Müslüman yolcuları almadan Florida"ya uçtu.

İnayet Şahin, "Şüphe uyandıracak bir sözümüz olmadı. Bomba, patlama, terör gibi sözcükleri kullanmadık" dedi.

Virginia"da anestezi uzmanı olan eşi Kaşif İrfan ise, "erkekler sakallı, kadınlar başörtülü olduğu için hedef alındıklarını" öne sürdü. Avukat kardeşi Atıf İrfan da "Tek istediğimiz birinin gelip "size karşı uyguladığımız ikinci sınıf vatandaş muamelesinden dolayı özür dileriz" demesi" diye konuştu.

BİLGİ NOTU

Kaza istatistiklerine göre, uçağın arka koltukları daha güvenli.