Pencap hükümetinin kararına göre, sanayi ve ticaret kenti Lahor;un organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarına altyapısı tamamlanmış ücretsiz arazi verilecek.

Pencap hükümeti tarafından gazetelere verilen ilanda, Pencap organize sanayi bölgesi ile Kayseri organize sanayi bölgesi yönetimleri arasında imzalanan mutabakat zaptı gereğince, Pakistan;da yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarına Lahor kentinde altyapısı tamamlanmış ücretsiz arazi tahsis edileceği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak  soruları cevaplayan Pencap Eyaleti Yatırım ve Ticaret Bakan Yardımcısı Muhammed Fazıl, Pakistan;ın Türk yatırımcılar için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, "Gelişmekte olan Güney Asya ülkelerine göre ham madde ve işçilik ücretlerinin ucuz olduğu Pakistan"da yatırım yapmak isteyen dost ve kardeş Türk iş adamlarının ülkemize yatırım yapması amacıyla hükümet olarak bu kararı aldık" diye konuştu.

Türk yatırımcılara Pakistan"ın ikinci büyük kenti Lahor"da altyapısı tamamlanmış, pazarlara ulaşım sorunu olmayan araziler tesis edeceklerini söyleyen Fazıl, Türk yatırımcıları tekstil, enerji, tarım ve sağlık sektörlerinde yatırım yapmaya çağırdı./milliyet