Bilindiği gibi, dün sabah Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'nun 15 kilometre doğusundaki Weliweriya bölgesinde Tamil gerillaları tarafından gerçekleştirilen saldırıda kara yollarından sorumlu Devlet Bakanı Feyaraj Fernandopulle hayatını kaybetmişti.
Türk dostu olarak bilinen ve önceki yıllarda Kuşadası'ndan çeşitli turizmcileri Sri Lanka'da ağırlayan karayollarından sorumlu Devlet Bakanı Feyaraj Fernandopulle'nin ölümü yakın dostu Kuşadalı turizmcileri üzdü. Sri Lanka'da Kuşadası'ndan gelen turizmcileri ağırlayan ve Türk bayrağı altında da objektiflere poz veren Devlet Bakanı Feyaraj Fernandopulle'nin ölümü üzerine Kuşadalı turizmciler, Kolombo'yu arayarak ailesine baş sağlığında bulundu.
Hem intihar saldırısında hayatını kaybeden Devlet Bakanı Feyaraj Fernandopulle hem de Sri Lanka Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı olan Bakan'ın amcasının oğlu Mervyn Fernandopulle'nin yakın arkadaşı olan Kuşadası Cicey Apart Otel ile Came Ege Seyahat Acentesi'nin sahibi turizmci Rıdvan Kavi, "Sayın Bakan bir Türk dostuydu. Ölümü bizi derin üzüntüye boğdu. Sri Lanka seyahatlerimizde bize son derece yakın ilgi gösterirdi " dedi.