New York Polisi cinayet masası dedektifleri olayla ilgili soruşturmayı derinleştirmesine rağmen, şu ana kadar henüz somut bir ipucu ele geçmediği öğrenildi. Soruşturmayı derinleştiren New York Polisi Kürkçü'nün geçmişte yaşadığı aşk ilişkilerini de inceleme altına aldı.

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu yetkilileri olaydan hemen sonra harekete geçerek cinayetle ilgili tüm gelişmeleri yakından takibe aldı. New York Başkonsolos Yardımcısı Başar Şen konuyla ilgili görevlendirildi. Kürkçü'nün Türkiye'de bulunan ailesi ile de hemen temasa geçen New York Başkonsolosluğu yetkilileri, cenazenin Türkiye gönderilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Gökçe'nin cenazesi bugün New York Fatih Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından, uçakla Türkiye'ye gönderilerek memleketi Ayvalık'ta toprağa verilecek.

KÜRKÇÜ'NÜN ESKİ AŞK İLİŞKİLERİ İNCELENİYOR

New York polisi de, cinayetle ilgili soruşturmasını derinleştirdi, olayda her hangi bir görgü tanığının olmaması New York Emniyet Müdürlüğü cinayet masası dedektiflerini zor durumda bıraktı. Polis, öldürülen işadamı Gökçe Kürkçü'nün geçmişte yaşadığı aşk ilişkilerini de incelemeye aldı. Kürkçü'nün bir yıl önce ilişkisi olduğu iddia edilen Güney Amerikalı İsabel isimli bir kadının Arap asıllı eski sevgilisi tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Kürkçü ile İsabel'in, tehdit edildikleri gerekçesiyle daha önce New York polisine başvurdukları öğrenildi. New York polisinin cinayetle ilgili ifadesine başvurulmak üzere Kürkçü ile ilişkisi olan İsabel ve İsabel'in Arap asıllı eski sevgilisini aradığı öğrenildi.

ABD'DEKİ TÜRK TOPLUM KENETLENDİ, TÜRK YETKİLİLER DEVREDE

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu yetkilileri olaydan hemen sonra harekete geçerek cinayetle ilgili tüm gelişmeleri yakın takibe aldı. New York'ta yaşayan Türk toplumunda derin üzüntü yaratan cinayetle ilgili New York polisi ile temasa geçen Türk yetkililer soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine yardımcı olmak amacıyla, New York Başkonsolos Yardımcısı Başar Şen'i konuyla ilgili görevlendirdi.

ABD"de yaşayan Türk vatandaşları, Gökçe Kürkçü"nün katilllerinin bulunması için kenetlendi. ABD"de bulunan çeşitli Türk Sivil Toplum örgütleri New York Emniyet Müdürlüğüne "Katilleri bulun" çağrısı yaptı. New York"ta yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı da New York Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerine telefon, fax ve e-mail yoluyla gönderdikleri mesajlarla katillerin biran önce bulunmasınını istediler.

CENAZESİ NEW YORK'TAN AYVALIK'A GÖNDERİLECEK

New York Emniyet Müdürlüğü toplum kordinatörü Erhan Yıldırım da ANKA muhabirine yaptığı açıklamada, cinayetin ardından en kısa sürede Kürkçü'nün ailesi ile temase geçildiğini belirterek cenazenin Türkiye'ye gönderilmek üzere New York adli makamları tarafından kendisine teslim edildiğini, bugün Fatih Camii'nde cenaze namazının kılınmasının ardından cenazenin uçakla İstanbul'a nakledilerek ailesine teslim edileceğini söyledi. Yıldırım, cinayetin ABD'de yaşayan Türkleri derin üzüntü içerisinde bıraktığını belirterek, New York Polisinin vahşice işlenen cinayeti ortaya çıkartmak için gece gündüz çalıştığını söyledi. (ANKA)