Uludağ Ekonomi Zirvesi bu yıl da iş ve ekonomi dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany, zirve kapsamında düzenlenen "Yarına Yatırım" konulu girişimcilik panelinde konuştu. Doany, "Türkiye'de yerel teknolojilerin gelişmesi için teknoloji odaklı inovatif girişimcileri destekliyoruz. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve girişimcilere sunduğumuz destek ve değer ile diğer büyük şirketlere de örnek olmayı hedefliyoruz" dedi.

Türk Telekom yerel teknolojileri destekliyor

Ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin sekizincisi bu yıl 22 – 23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Zirve kapsamında 22 Mart Cuma günü düzenlenen "Yarına Yatırım" konulu panelde konuşan Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany, ülkenin büyümesi ve kalkınmasındaki en önemli unsurlardan birisi olan girişimcilik ekosistemini desteklemenin ve bu alana yatırım yapmanın önemine değindi.

Paul Doany; "Yerli ve milli teknolojilere odaklanan girişimlere desteklerimizi sürdüreceğiz"

Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany; Türkiye'nin büyümesi ve kalkınması için en önemli unsurlardan birisinin girişimcilik ekosistemi olduğunu belirtti ve ülkemizdeki genç girişimcileri desteklemenin önemine değindi. Doany, "Ülkemizin kalkınmasına ve ekonomimize büyük oranda değer kazandıran yerli ve milli teknolojilerin üretimi ve çeşitliliği için bu alanlara odaklanan inovatif girişimcilerin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Türk Telekom olarak, PİLOT, MUCİT, SANTRAL ve TT VENTURES gibi programlarımız ile bugüne kadar yüzlerce girişimciye ulaştık ve ülkemiz için yepyeni değerler ürettik" dedi.

Girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi alanında Türk Telekom olarak gerçekleştirdikleri yatırımlar ve girişimcilere sundukları destek ve değer ile diğer büyük şirketlere örnek olmayı hedeflediklerini belirten Doany, "5G, Yazılım Tanımlı Ağlar, Nesnelerin İnterneti, Akıllı Şehirler ve Yapay Zeka gibi alanlarda inovatif teknolojiler geliştiren girişimcileri destekleyerek zaman, enerji ve insan kaynağı verimliliğini arttıran projeler gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte bu topraklardan küresel ölçekte başarıya ulaşacak ve fark yaratacak girişimlerin çıkmasını sağlayacağız ve böylece ülke genelindeki istihdama ve ülke kalkınmasına sağlanan katkıyı en üst seviyeye taşıyacağız" dedi.

Moderatörlüğünü Insider CEO'su Hande Çilingir'in yaptığı panelde, Başarısızlık Müzesi kurucusu Samuel West, Global Girişimcilik Vakfı kurucusu Derik Kim, BluTV kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ ve Scotty CEO'su Tarkan Anlar yer aldı.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU