Erzincan'dan başlayacak proje kapsamında teknoloji sınıfı olarak tasarlanan Gezici Eğitim Tırı'nda kadınlara internet kullanımı, e-Devlet, ve mobil uygulamalar ile sosyal medya başta olmak üzere günlük hayatı kolaylaştıran birçok konuda eğitim verilecek.

Türkiye'nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, kadınlara yönelik sunduğu Teknoloji Seferberliği Projesi'nin ikinci sezonunu hayata geçirdi. Projenin bu yılki ilk durağı Erzincan olacak. Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında teknoloji sınıfı olarak tasarlanan Gezici Eğitim Tırı Türkiye'yi dolaşacak ve toplam 24 ilde, 34 farklı noktada kadınlara teknoloji eğitimi verilecek. Eğitimlerde kadınlara internet kullanımı, e-Devlet, ve mobil uygulamalar ile sosyal medya başta olmak üzere günlük hayatı kolaylaştıran birçok konuda eğitim verilecek.

Türk Telekom'un Teknoloji Seferberliği projesinde ikinci yılını başlattığını aktaran Türk Telekom'un Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, 2 yılda toplam 10 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek; “Okuma yazma gibi teknolojiye de hakim olmamız gerektiği bir çağ yaşıyoruz. Türk Telekom olarak ülkemizin her yerinde kadınlara ulaşıp interneti doğru ve verimli kullanma konusunda bilgilerimizi aktarmak istiyoruz. Biliyoruz ki, bu ülkenin geçmişini olduğu gibi geleceğini de şekillendirecek kadınlarımız bilgilerini aktaracak ve örnek olacaklar. Teknolojiye ayak uydurmak isteyen, internette ben de varım diyen kadınlara sosyal medya, e-Devlet ve günlük hayatı kolaylaştıran uygulamaların yanı sıra internetten el emeği ürünlerini satabilme imkanlarını anlatacağız. Eğitimlere her yaşta kadının katılmasını bekliyoruz” dedi.

Gezici Eğitim Tırı'ndaki eğitimler, günde 2 kez olmak üzere Türk Telekom Akademi tarafından verilecek ve eğitim sonrası tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” dağıtılacak. Türk Telekom'un teknoloji eğitimine çocuğuyla birlikte gelmek isteyen kadınlar için tır yerleşkesinde portatif bir oyun parkı kurulacak. Teknoloji Seferberliği eğitimlerine katılmak isteyen kadınlar, turktelekom.com.tr'den kayıt oluşturabilecek veya 0553 925 3939 ve 0553 926 3939 numaralı rezervasyon hatlarını arayarak katılım hakkında bilgi alabilecekler.

Diğer yandan Türk Telekom tarafından “Şimdi Senin Zamanın” mottosu ile www.seninzamanin.com adı altında Türk Telekom'lu kadınlara özel bir portal oluşturdu. Sağlıklı yaşam ve beslenme ipuçlarının yer aldığı portalde, annelere yönelik öneriler, pratik yemek tarifleri, egzersiz videoları ve kültürel etkinlikler yer alıyor. Portalde kadınların bulundukları ildeki etkinliklerden haberdar olmaları için özel etkinlik takvimi de yer alıyor.

İlk eğitimler 16 Nisanda başlıyor ve 29 Haziran'da sona erecek

Kaynak: TEKNOLOJİ OKU