Katarlı bir fon ile ortaklık görüşmeleri yapan Kayserili Şahin Sucuk, IŞİD engeline takıldı. Şirketin yüzde 20’sinin satışını öngören anlaşma, IŞİD’in Musul’u ele geçirmesi ve Bağdat’ı tehdit etmesi nedene ile tamamlanamadı. Şirket yetkilileri prensip anlaşması yaptıklarını nihai imzaların eylül-ekim ayına kaldığını bildirdi.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre kırmızı et ve et ürünleri sektöründe hareketlilik sürüyor. Koç Grubu’na ait Maret’in, Namet Et tarafından 75 milyon dolara alınması, Özlem Et’in Ethem Sancak ile yürüttüğü ortaklık görüşmeleri yanı sıra bir diğer görüşme ise Şahin Sucuk ile Katarlı bir fon arasında sürdürülüyor.  Şahin Sucukları CEO’su Salih Fazlıoğlu, bir süreden beri yürütülen görüşmelerden sonra gelinen aşamayı anlattı.

Fazlıoğlu şirketin yüzde 20’sinin satışına razı oldukları, karşı tarafın da bu oranı kabul ettiğini ifade etti. Fazlıoğlu’nun verdiği bilgiye göre anılan pay için belirlenen tutar 100 milyon dolar seviyesinde. Bu rakam, şirket değerinin 500 milyon dolar seviyesinde gösteriyor.

GÖRÜŞMELERE ‘IŞİD ARASI’

Fazlıoğlu, Katarlı Fon ile prensip sözleşmesi imzaladıklarını, ancak görüşmelerin bir süreliğine yavaşlatıldığını söyledi. Söz konusu yavaşlamaya neden ise, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Musul’u işgal etmesi ve bir dizi Irak kentini ele geçirmesi olarak  gösteriliyor. Fazlıoğlu, yaşanan kriz nedeni ile hem kendilerinin, hem Katarlı muhataplarının, ortamın sakinleşmesini beklediklerini kaydetti.

FABRİKA YATIRIM DEVAM EDİYOR

Fazlıoğlu, ortaklık görüşmesinin olumsuz sonuçlanması halinde ise, aile olarak kendi yollarına devam edeceklerini, ancak yeni bir takım finansman arayışlarının olacağını kaydetti. Şahin Sucuk’un yapımı devam eden önemli bir yatırımı ise sürüyor. Kayseri’de devam eden fabrika yatırımının tamamlanması durumunda Avrupa’nın en büyük tesisinin ortaya çıkmış olacağı ifade ediliyor. Fazlıoğlu, devam eden yatırımın devreye alınması noktasında bir gecikmenin yaşanacağını da sözlerine ekledi.

EN ESKİ MARKALARDAN

Temeli 1923’te atılan Kayserili Şahin Sucuk'ta 300 kişi çalışıyor. Şirketin cirosu ise 200 milyon TL seviyesinde.

SANCAK DA, ÖZLEM ET'E ORTAK OLUYOR

Şahin Sucuk’un yanı sıra ortaklık görüşmeleri süren Özlem Et ise Ethem Sancak ile masada. Özlem Et kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 15 gün kadar önce başlayan görüşmelerin 10 gün içinde neticelenmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, ortaklık paylarının yarı yarıya olması hedefleniyor. 20 yıl kadar önce temeli atılan Özlem Et’in sahibi Coşkun Ailesi.