23 Nisan 2009 için program hazırlığı yapan öğrencilerin çalışmalarını izleyen İlçe Kaymakam Caner Yıldız ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, öğrencilere tam not verdi.
Büyük sanatçıların dahi Türk Sanat Müziğini zorlukla icra ettiklerini kaydeden Kaymakam Yıldız, “Öğrencilerimizin çalışmalarını hayretle olduğu kadar takdirle de karşılıyorum. Büyük düşünen öğrencilerimizin bu çalışmaları Nazilli"miz için umarım iyi bir örnek olur. Başta okul Müdürümüz İdris İnceoğlu olmak üzere öğretmenlerimize, koroyu oluşturan ve çalıştıran Kadir Kısaoğlu ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyor başarılar diliyorum” dedi.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Recebbey İlköğretim Okulu Müdürü İdris İnceoğlu ise öğrenci velisi olan Emekli Belediye Bando Şefi Kadir Kısaoğlu"nun torununu okula kaydettirmek için geldiğini, fazla bir maddi destek veremeyeceğini ancak Türk Sanat Müziği okul korosu oluşturarak çalıştırabileceğini ifade etmesi fikri ile korolarının oluştuğunu ifade ederek, “Sesi güzel olan okul öğrencilerinden 38 öğrencimiz ile koromuzu oluşturduk. Her sınıftan seçilen öğrencilerimiz ile boş zamanlarımızda yaklaşık bir ay önce çalışmaya başladık. Bu çalışmamızı Kaymakamımız Caner Yıldız ve Milli Eğitim Müdürümüz Faruk Ercan"a göstermekten dolayı çok mutluyuz. Atatürk"ün sevdiği şarkılar ile günümüzün sevilen eserlerinden oluşan 30 eseri 9 saz ekibi üyesi arkadaşımız ile çalışmaktayız. 23 Nisan 2009 tarihinde tüm Nazilli halkına ve öğrencilerimize bu konseri vereceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.