Tutuklanan Prof. Yalçın Küçük"e, İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ndeki sorgusunda 4 kez "Türk müsün?” diye sorulduğu öğrenildi

Ergenekon"un son dalgasında gözaltına alınan ve “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Prof. Dr. Yalçın Küçük, cezaevine girmeden önce avukatları aracılığıyla basına bir mesaj iletti. Küçük"ün mesajı, “1908"de kurulmaya başlanan modern Cumhuriyet"in, 2009 yılında çöktüğü görülmektedir. Cumhuriyetçi aydınların susturulmaya çalışılması, bunun en büyük kanıtıdır” oldu.
Emniyette herhangi bir olumsuz tavırla karşılaşmadığı öğrenilen Küçük"e, polisin 4 kez “Türk vatandaşı mısınız?” diye sorduğu öğrenildi. Küçük"ün bu soruyu tuhaf karşıladığı ve “Tabi ki Türk vatandaşıyım. Nüfus cüzdanım elinizde” diye cevap verdiği ifade edildi.
Emniyette, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile çekilmiş fotoğrafları ve 1989 yılında yaptığı görüşme nedeniyle de sorgulandığı öğrenilen Küçük"ün, “Bu iki ropörtaj da kitap-laştırıldı, daha sonra bunlarla ilgili olarak hakkımda dava açıldı, sonunda beraat ettim” şeklinde savunma yaptığı belirtildi.

Emniyette 80 sayfalık ifade
Küçük"ün emniyetteki işlemlerle ilgili olarak 21 saat süren sorgudan şikayetçi olduğu, emniyet ifadesinin 80, savcılık ifadesinin ise sadece 3 sayfa olduğu kaydedildi. Adliyede de koridorda beklerken bile kalpağını çıkarmayan Küçük"ün, sorgu sırasını beklerken de polislere tarih anlattığı öğrenildi.
Küçük, emniyette 21, savcılıkta 1.5 ve mahkemede 1.5 saat olmak üzere toplam 24 saat ifade vermiş oldu.


MİLLİYET