Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun davetlisi olarak ilçeye gelen Mehmet Niyazi, Özel Yavuz Selim Koleji'nde tarih dersine girerek öğrencilerle buluştu. Burada öğrenci ve öğretmenlerin sorularını yanıtlayan Mehmet Niyazi daha sonra Belediye Kültür Sarayı'nda lise öğrencilerine konferans verdi. Öğrenci ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Mehmet Niyazi, tarihin bir milletin hatırası olduğunu, tarih ve dinin iyi bilinip tanındığında bu milletin geleceğinin parlak olacağını kaydetti.

Tarihin emperyalizmin anahtarı olduğunu ve Osmanlı'nın Müslüman milletlere karşı savaş ve mücadele yolunu seçmeyip hep barışı tercih ettiğini kaydeden Niyazi, bilim ve teknolojiye önem verilen dönemlerde asrın devleti olduğumuzu belirtti. İbn-i Haldun'un, 'Su nasıl suya benzerse, bir milletin geleceği de geçmişine benzer' sözünü aktaran Niyazi, dizilerden esinlenerek tarihin öğrenilemeyeceğini bildirdi.

Ülkemizin geleceği, Türkiye'nin komşularıyla (İran, Irak, Suriye) ilişkileri, Türk-Kürt kardeşliği, Sarıkamış olayları, Ermeni meselesi, yakın tarihimiz gibi pek çok konuda açıklamalarda bulunan ve soruları yanıtlayan Niyazi'ye program sonunda Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu tarafından çiçek takdim edildi.