2005 yılından bu yana Belçika'nın Brüksel kentinde International Taste & Quality Institute (iTQi) tarafından mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içecekleri belirlemek için düzenlenen Superior Taste Award (Üstün Lezzet Ödülü), bu sene de Haziran ayının ilk günlerinde sonuçlarını açıkladı.
Prestijli aşçılık dernekleri, the Association de la Sommellerie Internationale (ASI) ve diğer saygın içecek dernekleri tarafından seçilen, uluslararası aşçı ve gurmelerin juri olarak yer aldığı, dünyanın birçok ülkesinden markaların katılımı ile düzenlenen yarışmada, tadım testinin tarafsızlığı için ürünler kör tadım yöntemi ile değerlendirildi.

Superior Taste Award, tadım alanında kanaat lideri ve uzman olan Şeflerin kör tadım testine dayanmasından dolayı, uluslararası tanınırlıkta tek olarak görülüyor.

Yarışmaya Gıda ve İçecekler genel kategorilerinden katılan markalardan toplam puanı 90% ve üzerinde olan ürünler "Sıradışı/3 Yıldız" , 80-90% arasında olan ürünler "Dikkat Çekici/2 Yıldız", 70-80% arasında olan ürünler ise "İyi Lezzet/1 Yıldız" alarak Üstün Lezzet Ödül'üne layık görüldü.

1945 yılında kurulan ve Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarının biri olan Beşler Sucuk, Superior Taste Award yarışmasında Gıda/ Et&Şarküteri kategorisinde ülkemizi temsil eden markalar arasında yer aldı.

Beşler Sucuk'un yarışmada değerlendirilen "Gold Sucuk" ürünü yüzde 76 puan ile Üstün Lezzet Ödülü'ne layık görüldü.

2014 senesi başında kurumsal imajı ile de kabuk değiştiren Beşler Sucuk bu ödül ile birlikte "Türk Mutfağı"'nın lezzet kalitesini yurtiçi ve yurtdışında tasdik ederek önemli bir başarıya imza attı.