Türk model Seda Ertan, dünyanın önemli moda kentlerinden biri olan New York'taki mankenlik ajansından gelen teklifi değerlendirerek anlaşma imzaladı.
Bir süredir New York'ta bulunan Ertan, 3 ayrı ajanstan teklif aldığını, ABD'de yaptığı görüşmelerin sonunda "One" isimli ajansla 2 yıllık anlaşma yaptığını söyledi. Ertan, "kariyerimi daha da ileri götürmek ve vizyonumu geliştirmek için Amerika'ya geldim. New York'ta yaptığım anlaşmayla daha iyi noktalara gelmeyi hedefliyorum" dedi.

İyi derecede İngilizce bilen ve Kanada'daki bir üniversitede moda tasarımı üzerine aldığı eğitimi tamamlayan Ertan, daha önce de 2 yıl İtalya'nın Milano kentinde modellik yaptığını belirtti.

İtalya'da kaldığı dönemin mesleki anlamada kendini geliştirmesini sağladığını kaydeden Ertan, "benim için öncelik maddi yönden çok manevi tatmin. O yüzden, paradan çok yaptığım işteki başarı beni mutlu ediyor" diye konuştu.

Ertan, ileride modacı olmayı planladığını, bunun için de Milano, New York gibi modanın kalbinin attığı yerlerde bulunarak mesleğin tüm inceliklerini öğrenmeye çalıştığını ifade etti.