Neo-Nazilerin işlediği dönerci cinayetlerinin şokunu üzerinden atamayan Almanya’da önceki gece göçmenlere yönelik yeni bir saldırı gerçekleşti. Başkent Berlin’de Türklerin çoğunlukta olduğu Neuköln semtindeki bir parkta oturan gençler, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda başından yaralanan 22 yaşındaki bir Türk öldü, 16-17 yaşlarında oldukları söylenen biri Arap, diğeri Rus asıllı 2 genç ise ağır yaralandı. Gençlerin hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtilirken, ölen ve yaralanan gençlerin isimleri açıklanmadı.

SALDIRGAN KAÇTI
Alman basını, düzenlenen saldırının hedefindeki gençlerin Türk kökenli olduğunu yazdı. Görgü tanığı Türk Ayşe Özel, her şeyin birdenbire olduğunu, 1.80 metre boyundaki saldırganın, silahını semtteki hastane yakınlarında bulunan parkta oturan gençlere doğrulttuğunu ve ateş açtığını söyledi. Yakınlardaki barın sahibi Andreas M. ise “5 el silah sesi duydum. Hemen dışarı koştum. Yerde 3 kişi yatıyordu” dedi.

POLİS AÇIKLAMADAN KAÇINDI
Polis, kaçan saldırganı yakalamaya yönelik çabaların sürdüğünü duyururken, saldırının aşırı sağcılarla bağlantısı olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

"KIZ MESELESİ OLABİLİR"
Ölen gencin bir yakını Bild Gazetesi’nin internet sitesine yaptığı açıklamada, “Bir süre önce bir Türk kızı ile kavgalı bir şekilde ayrılmıştı. Irkçı saldırının dışında kız meselesi yüzünden de vurulmuş olabileceğini düşünüyoruz. Saldırgan direkt onun kafasına sıkmış ve yanındakilere de ateş açmış” dedi.