Merkez Bankası İzmir Şube Müdürü Alattin Boyalı"nın bilgilendirme yaptığı toplantıya Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydındaki bankaların şube müdürleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantıda ayrıca katılımcılara 2009 yılından itibaren tedavüle çıkacak yenilenmiş Türk Lirası banknotları da dağıtılarak incelemeleri imkanı verildi.
Türk Lirasının 2009 yılından itibaren 1 yıl boyunca YTL ile birlikte kullanımının devam edeceğini ifade eden Merkez Bankası İzmir Şube Müdürü Alaattin Boyalı, “Bu süreçte en önemli konulardan biri bankalarımızın bankamatik makinelerini Türk Lirasına uyumlu hale getirmeleri. Yeni süreçle bankalarımızdaki YTL ile tarif edilmiş olan tüm işlemler Türk Lirasına çevrilebilecek. Banknot sayısı açısından da herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı tahmin etmiyorum” dedi.
Türk Lirasına geçiş ile birlikte yapılan hukuki ve finansal düzenlemeler hakkında bilgilen veren Alattin Boyalı yeni banknotların güvenlik özelliklerine de değinerek, “Türk Lirası banknotlarının her biri ayrı boyut ve renklerde. Banknotların kullanımının uzun ömürlü olacağı düşüncesi ile 10 rakamlı seri numarası kullanıldı. Işığa tutulunca görünen hologram uygulaması yine bulunuyor. Ayrıca Türk Lirası banknotlarında kullanılan Atatürk fotoğraflarında Cumhuriyetimizin kurucusu tebessüm ediyor. Bu konuda YTL banknotlarında Atatürk niye sert bir şekilde bakıyor diye eleştirilmiştik. Bu eleştirileri getirenleri de mutlu etmiş olduk” şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ ve Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan Merkez Bankası İzmir Şubesi Müdürü Alaattin Boyalı"ya Aydın"ın simge ürünlerini hediye ettiler.