Hastaların gözlük takmasına gerek bırakmayan ürünü, büyük teknoloji ödülünü de aldı. Gayrimenkul ve enerjideki faaliyetleriyle tanınan Varlıbaş Holding, sağlık alanında da iddiasını ortaya koydu. Dünya'da katarakt için geliştirilen göz içi lens konusunda bu teknoloji ile üretim yapan üç tesisten birini İstanbul Ataşehir'de kuran Varlıbaş Holding, ürünüyle TÜBİTAK'ın 9. Teknoloji Ödüllerinde 221 firmayı geride bıraktı. Holding'in VSY Sağlık Yatırımları şirketi Tuzla'ya da bir fabrika kuruyor. 2 yıldır geliştirilen ürünle Türkiye'nin ithalat bağımlılığını yüzde 55 azaltan şirket, 2 yılda 250 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Dış talep büyük

Yeni ürün sayesinde katarakt hastaları artık gözlük kullanmayacak. Standart lenslerde hastalar yakın gözlüğü kullanmak zorunda. Tamamı Türk ekipler tarafından geliştirilen ürün yurtdışından büyük talep görüyor. 500 bin adet üretim kapasitesi olan şirketin hedefi üretimi 1 milyona çıkartarak Türkiye'yi ithalattan kurtarmak. Türkiye lensi iki yıl öncesine kadar ağırlıklı olarak Çin ve Hindistan'dan sağlıyordu.

26 ülkeye ihracat

Ödülle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Varlıbaş CEO'su Erdinç Varlıbaş 15 yıldır sağık alanında yatırımları olduğunu, bunları son 2 yıldır yeni bir ürün ve bir ödülle taçlandırdıklarını söyledi. VSY Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Dr. Ercan Varlıbaş Türkiye'de yılda 300-350 bin katarakt lens satıldığını, kendilerinin iç pazarın yüzde 55'ini karşıladığını açıkladı. 20 milyon dolarlık ithalattan Türkiye'yi kurtardıklarını, 26 ülkeye de ihracat yaptıklarını anlatan Dr. Varlıbaş, kontakt lens ve solüsyon işine de gireceklerini açıkladı. İSTANBUL /Bugün

Devrim Arabaları ile özdeşleştik

Kendilerini, Türkiye'nin ilk yerli oto üretme girişimini anlatan Devrim Arabaları filmiyle özdeşleştirdiklerini de anlatan Dr. Ercan Varlıbaş, "O arabalar çalışıyordu. Eğer çalıştırılsalardı Türkiye bugün daha zengin olurdu. Türkiye kendi teknolojisini geliştirmeli ve güvenmelidir. Biz kendimizi bu yerli üretimi yaparak o filmle özdeşleştirdik" dedi.

bugün