Nazilli Latife Hanım Anaokulu, Polonya ve Macaristan’dan gelen anaokulu öğretmenlerine Türk kültürünü, eğitim sistemini öğretecek. Proje kapsamında bir haftalık eğitim çalışması için Türkiye’ye gelen 18 öğretmenin dostluk, sevgi ve paylaşımı öğreneceğini ifade Okul Müdürü Hilal Pamukoğlu, “Comenius projesinde Koordinatör okul olarak Türkiye adına Nazilli Latife Hanım anaokulu olarak, Polonya ve Macaristan’daki anaokullarına önderlik yapıyoruz. Karşılıklı ziyaretlerle öğretmen ve velilerimize, bilgisayar ve televizyonun çocuklarımız için olupsuz etkilerini anlatıp, oyunlarımızı, kültürümüzü, oyuncaklarımızı konuk öğretmenlere tanıtacağız” dedi.
Pazar gecesi Nazilli’ye gelen konuk öğretmenler Latife Hanım Anaokulu’na yaptıkları ziyarette tanışma toplantısı düzenlediler. Toplantıda bir açıklama yapan Okul Müdürü Hilal Pamukoğlu “Geleneksel hale getirdiğimiz bu çalışmalar sonunda ortak CD, Web sitesi ve sonuç kitapçığı hazırlayacağız. Uygulamalar yaparak sevgi ve dostluğu artırmak istiyoruz. Küçük dünya gezginleri adını verdiğimiz 23 bin euro hibe destekli, 25 anaokulu öğretmeni ve velilerinin katılacağı 2 yıl sürecek olan bu proje kapsamında karşılıklı ziyaretler gerçekleştireceğiz. Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programı, Comenius Projesi “Little Global Trotters” 2. Proje Toplantısına Macaristan’dan; Hepp Attilane,Takacs Ildiko, Rozsnyai Eva, Fekete Tiborne, Pozsarne Toth Edit, Pozsar Zita, Pozsar Aron, Csikine Krnacs Bernadett, Nagy Emilia, Barta Anita ve Kereszturi Mihalyne, Polanya’dan; Barbara Knop, Halina Krzeszowiak, Graziyna Lisowska, Elzbieta Minecka, Anna Sowinska, Jadwiga Spruch ve Wieslawa Walichnowska konuk olarak Nazilli’ye geldiler. Bir hafta ilçemizde kalacak olan konuk öğretmenlere Nazilli başta olmak üzere tarihi ve turistik yerlerimizi, geleneksel el sanatlarımızı, kültürümüzü, okullarımızı ve velilerimizi tanıtacağız. Karşılıklı dostluk ve sevginin vurgulanacağı program boyunca Türk konukseverliğini en iyi şekilde göstermek istiyoruz” dedi.
Proje çerçevesinde Nazilli’ye gelen heyet adına bir teşekkür konuşması yapan Halina Krzeszowiak, “Bu projeye katılan öğtemenler olarak projeye katılan ülkelerin dilini, tarihini ve kültürünü öğreneceğiz. Kardeş olarak gördüğümüz Türkiye’de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bir hafta bize belki yetmeyecek ama en azından bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi ve Türk insanını daha iyi tanıma şansı bulduğumuz için mutluyuz. Türk insanının bu sıcak kanlılığı ve misafirperverliğini daha iyi gördük. Bu proje ile karşılıklı ziyeretleri artırarak kardeşlik köprümüzü sağlamlaştırmak istiyoruz” diye konuştu.